-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSRekordeid, medaleid ja võistkondlik teine koht Eesti meistrivõistlustelt

Rekordeid, medaleid ja võistkondlik teine koht Eesti meistrivõistlustelt

Mihkel Laurits

Tartus kahel päeval peetud Eesti meistrivõistlustel klassikalises jõutõstmises osales kokku 87 võistlejat, kes esindasid 18 keskust või spordiklubi. Märjamaa SK oli esindatud neljaliikmelise noortevõistkonnaga ja kolme spordiveteraniga. Tühjade kätega ei tulnud tagasi mitte keegi.

Eesti noortemeistriks tuli sel aastal juba teist korda nooruke Ralf-Henri Marrandi (-59 kg), kes pälvis ka suure hõbemedali selle kehakaalu absoluut-arvestuses. Kahe võistlejaga olime esindatud -74 kg kehakaalus, kus Germo Pikani Vanatua teenis välja pronksmedali tulemusega 382,5 kg kogusummas ja Markus Jago-Jaagu 5. koha – KS 300 kg.
Noorteklassis tegi oma viimase võistluse teisel päeval Kaur Ülejõe (-93 kg), kes liidrina tegi väga hea võistluse ja teenis välja hõbemedali, mis võinuks kahtlemata olla ka kuld, kui esimesel alal ei oleks tulnud ebaõnnestumist küki kolmandal katsel. Teisel katsel kergelt kükitud 185 kg lubas ka 200 kg, kuid väikene tempoviga nurjas selle ning jättis vaatamata supertulemusele jõutõmbes kuldmedali täpselt viie kilogrammi kaugusele. Kahju korvas TÜ ASK noormehe Mark Kihu poolt samas püstitatud jõutõmbe Eesti noorterekordi 232,5 kg kohene ümberlöömine ja end esimest korda Eesti rekordite tabelisse surumine. Tulemuseks 233 kg, mis varustuseta võistluse kohta on soliidne raskus. Igati ilus kingitus kodukandile lahkumisel juunioride seltskonda! Kogusummas soliidne 535 kg ja võistkonnale 346,74 Wilksi punkti.
Teisel võistluspäeval rõõmustas samas kehakaalus ka meie kasvandik Tõnis Holmberg, kes juba teist aastat esindab SK Sparta värve. Ta püstitas samuti uue Eesti kehakaalu juunioride rekordi jõutõmbes, tõmmates üles 285 kg. Noormees, kes võistleb peagi esmakordselt ka EM-il, tuli oma kehakaalus pronksmedalile ja juunioride meistriks kogusummaga 670 kg.
Tublide noorte kõrval tuli ka kolmel veteranil pingutada ja nii saimegi täiskomplekti medaleid ja M4 vanuseklassis absoluutkarika, mille esmakordselt võitis Kalev Teder (-83 kg). M3 vanuseklassis võitis hõbemedali Heino Maiste (-74 kg) ja M4 vanuseklassis pronksmedali Mihkel Laurits (-105 kg). Paremusjärjestuse määras kogutud Wilksi punktide arv, kus tulemusel oluline roll võistleja kehakaalul ja ilmselt ka eal, mis ei lähe arvesse.
Võistluste lõpetamisel selgus, et oleme võitnud noorteklassis võistkondlikult nelja meeskonna konkurentsis hõbemedalid TÜ ASK järel. Siili kombel tuleb tõdeda, et iga okas loeb. Võimas igatahes, arvestades meie kasinaid tingimusi.

Osalenud keskustest ja klubidest pälvisime 20 kohapunktiga samuti väga kõrge 6. koha, jättes enamiku linnu-keskusi oma selja taha. Kokkuvõttes oli igati heal tasemel võistlus, kus sai näha rahvusvahelisse klassi kuuluvate eestlaste sooritusi, neist säravaimate ja meistrivõistluste parimatena Siim Rasti uusi rekordeid teel 1000 kg KS poole, mis innustab noori paremaks saama. Sel aastal on veel ees Eesti MV klassikalises lamades surumises Kundas 17. novembril, kus taas üritame anda oma parima.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare