8.8 C
Rapla
Esmaspäev, 16 mai 2022
spot_img

Politsei enam tasuta helkureid ei jaga

Eelmisel nädalal jõudis avalikkuse ette teade, et edaspidi jagab politsei pimedas liiklejatele helkureid vaid koos trahviga ning senine praktika tasuta helkurite jagamisel enam ennast ei õigusta. Sealjuures võib trahv küündida kuni neljakümne euroni.
Rapla politseijaoskonna piirkonnavanem Jaan Sildoja ütles, et hetkel jagavad politseinikud helkureid vaid siis, kui näevad pimedal ajal liikumas inimest, kel helkur puudub ja kes seab end sellega ohtu. “Talle riputavad politseinikud helkuri külge, kuid tihtilugu tuleb arvestada ka trahviga. Trahvist (mis võib küündida 40 euroni) olulisem on see, et jalakäija mõistaks, miks on helkurit vaja kanda ja kuidas see võib tema elu päästa,” selgitas Sildoja. Et tegemist on tõsise teemaga, näitab ka see, et alles oktoobrikuus hukkus pimedas üks jalakäija.
“Kahjuks sai Raplamaal just eelmisel kuul surma jalakäija, kes ei kandnud pimedal ajal helkurit ning jäi maanteel autojuhile märkamatuks,” rääkis Sildoja. Seni on politsei jaganud raplamaalastele tasuta tuhandeid helkureid. “Me ei ole täpset arvestust jagatud helkurite hulga kohta pidanud, kuid saame öelda, et aastate vältel oleme Raplamaal jaganud inimestele tuhandeid helkureid, valdavalt on need olnud soetatud maanteeameti poolt,” rääkis Sildoja.
Põhimõtteline muudatus politsei- ja piirivalveameti tegevuses on see, et enam ei jagata tasuta helkureid ka suurtel üritustel. Pressiesindaja Ilmar Kahro selgitas, et kui politseinikud märkavad pimedas liikumas ilma helkurita jalakäijat, siis see talle antakse, ent suure tõenäosusega kaasneb sellega ka trahv.
Sel reedel, 16. novembri keskpäeval aga ehitakse juba viiendat aastat Rapla postkontori ees asuvat helkuripuud. Inimesi, asutusi ja ettevõtteid kutsutakse üles üle jäänud helkureid puule riputama, et need, kel helkurit pole, saaksid selle sealt võtta ja end pimedal ajal nähtavaks teha.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised