-2.2 C
Rapla
Reede, 21 jaan. 2022
Podcast

#kuidasmekestame arutlustesari viib detailisete ideedeni

Üle Eesti on käivitunud kodanikualgatuslik arutlustesari #kuidasmekestame, mis otsib lahendusi meie rahvastiku vähenemise probleemile. Praegu toimuvaid demograafilisi trende tuleb muuta juba nüüd, et meie keel, kultuur ja elukeskkond jääks püsima. Kolm peamist sarja märksõna on sündivus, ränne ja tööhõive.
Raplamaa arutelu toimus eile õhtul Kultuuriklubis Baas, kus õhtu eestvedajaks oli Maris Jõgeva. Arutelu toimus töötoa formaadis, kus kolmes valdkonnast valiti välja teravaim probleem ning lahati selle põhjuseid ja tagajärgi. Lõpuks jäädi pidama palkade ebavõrdsusest tingitud linnastumise ja väljarände probleemi lahendamise juurde. Igas paigas kooruvad välja aga erinevad kogukonda kõnetavad probleemid, millele välja pakutud lahendused on arutlustesarja kodulehelt https://kestame.rahvaalgatus.ee/ leitavad.
Sarja eesmärgiks on lahendusideede põhjal jõuda konkreetsete ettepanekuteni, mis tehakse KOV-ile, valitsusele või parlamendile. Saadud ettepanekud peaksid olema sisendiks “Eesti 2035” strateegiasse ja maakondlikesse arengukavadesse.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised