23.3 C
Rapla
Esmaspäev, 22 juuli 2024
RSHäid sõnumeid Kundast

Häid sõnumeid Kundast

Mihkel Laurits

Möödunud nädalavahetusel Kunda spordikeskuse hubases saalis peetud Eesti MV klassikalises lamades surumises oli eriti osavõturohke, sest osales sadakond võistlejat. Võistluspaik ja korraldus olid ideaalsed ega jäänud alla ka rahvusvahelisele tasemele, v.a soojendusruumi kehvavõitu inventar.
Raplamaalt oli võistlejaid kuus – kaks noort ja kolm veterani Märjamaalt ning Jüri Haud Raplast. Temal õnnestus absoluutarvestuses kuni 83 kg kehakaalus võita 18 võistleja konkurentsis pronksmedal tulemusega 160 kilogrammi. Rohkearvuline fännklubi rõõmustas selle üle. Noortest tegid hea võistluse nii Germo Pikani-Vanatua (-74) tulemusega 80 kg kui ka esimest korda jõuproovil osalenud Sven-Eric Õunapuu (-83), tulemusega 65 kg, kuid medalitest jäi mõlemal kõige napimalt puudu. Vastased olid ka vanemad, seega ollakse edaspidi juba medalimehed igal võistlusel.
Veteranide M3 vanuseklassis võitis hõbemedali Heino Maiste (-74) tulemusega 80 kg. M4 vanuseklassis sai samaga hakkama Kalev Teder (-83), kes surus ridamisi selle vanuseklassi Eesti rekordeid ja lõpetas tulemusega 92,5 kg. Viimasena startinud Mihkel Laurits (-105) surus teisel katsel rinnalt kergelt 107,5 kg ja üritas ka uut vanuseklassi rekordit 113 kg kangiga. Surumine õnnestuski, kuid kohtunikud leidsid, et rinnalt läks liialt kiiresti üles – enne kohtuniku käsklust – ja katse loeti ebaõnnestunuks.
Kolme tugeva konkurentsis õnnestus aga seekord võita Wilksi punktide alusel M4 absoluutkarikas. Mõlemad konkurendid olid selle aasta karika kord juba võitnud, seega sai kõik vennalikult jagatud. Hetkel on Eestis M4 klassis (üle 70) juba viis Euroopas ja maailmas nime teinud tegutsevat meest. Heino Maiste jõuab meie seltskonda juba eeloleva aasta esimesel päeval. Kui oleks võimalust, suudaksime meeskondlikult igal jõukatsumisel tuua Eesti osavõtvate riikide esiritta.
Eesti tõstespordi 130. juubeliaastale on võistluste osas joon alla tõmmatud, kuid kokkuvõtete tegemine jätkub ja võib julgesti öelda, et see oli jällegi kordaläinud aasta.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare