-13.7 C
Rapla
Kolmapäev, 8 dets. 2021

Kohila VK/E-Service langes karikasarjast välja

Kohila VK/E-Service’i käekäik Eesti karikavõistlustel sai tänavu kiire lõpu pärast allajäämist veerandfinaalis. Kohilal tuli kahe mängu kokkuvõttes tunnistada esiliiga naiskonna Gerardo’s Toys/Neemeco paremust, kes pääses edasi poolfinaali.


Teine ja otsustav mäng toimus neljapäeva, 15. novembri õhtul Kohilas ning külalised võitsid selle 3:2 (-23, -20, 11, 23, 14).
Tegemist on üllatusega, sest kõrgliiganaiskonnana oli Kohila VK/E-Service selles paaris favoriit. Seda staatust kinnitas ka fakt, et Gerardo’s Toys/Neemeco asub esiliigas viimasel kohal. Küll aga ei tulnud Kohila kodusaalis külalistele midagi kergelt. Esimese kahe geimi järel oli kodunaiskond 2:0 eduseisus. Kui Kohila oleks võitnud ka kolmanda või neljanda geimi, oleks võitja selgitatud kuldses geimis. Seda siiski vaja ei läinud. Selle asemel võitis kolm järgnevat geimi Gerardo’s Toys/Neemeco ning kindlustas koha poolfinaalis, kus tuleb vastu Tartu Ülikool/Bigbank.
Võitjate parimaks osutus 21 punkti toonud Gerli Enula. Maarja Kerner-Ader lõpetas mängu Kohila poolel 19 punktiga. Anni-Ly Abel lisas võõrustajatele 14, Kulla Kalso 12 ja Annika Loper 10 punkti.
Gerardo’s Toys/Neemeco sidemängija Triin Taliga rääkis, et edasipääs oli nende naiskonna jaoks eesmärk algusest peale. “Osalesime karikavõistlustel esmakordselt ning meil vedas loosiga, et saime mängitava vastase,” sõnas Taliga. Ta lisas, et neljapäevasele mängule ei mindud kindlasti mütsiga lööma, kuigi kahes esimeses geimis mängiti kehvasti. “Kohila suutis suruda, aga me ei andnud alla. Teadsime, et kui kaotame kolmanda geimi, tuleb kuldne geim,” ütles ta.
Nüüd läheb Gerardo’s Toys/Neemeco poolfinaalis vastamisi Tartu Ülikool/Bigbank’iga. “Ääretult suur au on mängida 2017. aasta karikavõistluste võitjaga. Teeme omalt poolt kõik, et olla neile väärilised vastased,” ütles Taliga.
Kohila VK/E-Service’i peatreener Ingrid Kangur ütles, et esimeses kahes geimis ei olnud mängupildil viga, ent pärast seda lasti end liiga lõdvaks. Küll aga oldi tema sõnul pärast teist geimi enesekindlad, et mäng suudetakse viia kuldse geimini. Otsustavad hetked saabusid neljanda geimi lõpus seisul 23:23. Oleks Kohila selle seisu suutnud kallutada enda kasuks, tulnuks edasipääseja selgitada kuldses geimis. Selle asemel teenis Gerardo’s Toys/Neemeco kaks punkti järjest ning võitis geimi ja sellega sai selgeks ka edasipääseja.
Võrreldes kahte veerandfinaalmängu, ütles Ingrid Kangur, et teises kohtumises oli naiskonna kokkumäng juba parem. Praegusest olukorrast saab tema sõnul võtta õppust ning seada Eesti meistrivõistlusteks sobivad eesmärgid. Kevadel, kui hakatakse jagama meistrivõistluste medaleid, soovib Kohila naiskond jõuda peatreeneri sõnul medalikohale. Kohila VK/E-Service’i järgmised kodumängud on 5. ja 6. detsembril.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,159JälgijatFollow

Viimased uudised