16.1 C
Rapla
Teisipäev, 23 juuli 2024
RSGoInvite ja ksülitoolsiirup pääsesid Ajujahil TOP 30 sekka

GoInvite ja ksülitoolsiirup pääsesid Ajujahil TOP 30 sekka

Siim Jõgis

Pühapäeval, 25. novembril selgus Ajujahi 100 parema äriidee seast TOP 30, kes pääsesid edasi Ajujahi arenguprogrammi. Nende seas on kaks Raplamaa juurtega äriideed.

Tervise ja biomeditsiini valdkonnast vääris kohta TOP 30 (D-vitamiiniga) ksülitoolsiirup/-sprei ning info- ja kommunikatsioonitehnoloogia valdkonnas mobiilirakendus GoInvite.
Nende mõlema taga on tegusad naisterahvad Rap­lamaalt.

(D-vitamiiniga) ksülitoolsiirup/-sprei ideega osaleb Ajujahil Hedy Lehtmets, kes tutvustas oma äriideed nii: “Ksülitooli tarbimine on kauauuritud terviseedenduslik meede. Väikelastele (0-3 a) on sellest looduslikust ainest kõige enam kasu, sest siis areneb suuõõne mikrofloora. Seepärast on oluline luua ohutu lahendus pastillide ja närimiskummi kõrvale, mida spreina ja D-vitamiiniga saaks kasutada ka täiskasvanud.”
TOP 30 sekka pääsemine tähendab ühtlasi ka seda, et nüüd ootab ees Ajujahi arenguprogramm ja kohtumised võimalike investorite ning mentoritega.

Teise Raplamaa esindajana jõudis sedavõrd kõrgele kahe õe – Enelin ja Evelin Miti äriidee GoInvite. Nende idee kirjeldus kõlab nii: “GoInvite on äpp seltskondlikele inimestele, mis võimaldab kutsuda endale külalisi või leida huvipakkuv koht, kuhu külla minna.” Evelin Mitt rääkis, et sellesse mobiilirakendusse saaksid eraisikud üles panna koduüritused, kuhu nad ootavad külalisi, kes võivad olla täiesti võhivõõrad inimesed. Näidetena tõi ta lauamängu- või filmiõhtu. Läbiv idee oleks uute tutvuste loomine. Mitt rõhutas, et tegemist on eraisikutele, mitte suurtele ettevõtetele suunatud rakendusega.
Järgmine samm äriidee teostamisel on tema sõnul see, et kõik detailid tuleb selgeks mõelda. Ideaalsel juhul jõuaks kogu kuvand juba jaanuaris arendaja kätte.
Ajujahi ellukutsuja EAS-i ettevõtluse keskuse direktori Tanel Rebase sõnul on kõik 30 edasi pääsenud äriideed ja meeskonnad suure potentsiaaliga. “Edasi ootab kõiki edasipääsu saanud meeskondi ees intensiivne arenguprogramm, kus tehakse koostööd mentoritega ja osaletakse koolitustel. Siit edasi on kõik nüüd meeskondade endi kätes, et sellest maksimum võtta,” rääkis ta.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare