5.7 C
Rapla
Kolmapäev, 10 aug. 2022
spot_img

Kairis Kontus pälvis kodanikupäeva aumärgi

Eelmisel nädalal pälvis Kohila mõisakooli õpetaja Kairis Kontus Eesti Ajaloomuuseumis kodanikupäeva aumärgi, mida jagab siseministeerium.
Kontus on lisaks õpetajaametile ka treener ning Kohila kogukonnamuusikalide traditsiooni algataja ja üritustesarja “Kohila Hoovide Teater” initsiaator. Tema käivitatud on heategevusprojekt “Avatud südamega”, millega toetatakse majanduslikes raskustes peresid ja valla hoolekandeasutusi, kus elavad psüühilise erivajadusega inimesed. Kontuse jaoks on oluline, et tema kodukandis saaks elu muutuda paremaks ja inimesed märkaksid enam neid, kellega õlg õla kõrval koos elatakse.
„Olin üllatunud, sest telefonikõne, mis saabus täiesti argisel reede pärastlõunal igapäevaste toimingute ajal, oli ootamatu. Eesti Ajaloomuuseumis kõlas Kohila nimi mitmel korral ja selle üle olin tõesti rõõmus. Olen uhke, et elan Rapla maakonnas Kohila vallas, sest siin on palju hoolivaid ja armastavaid inimesi, kellega koos on hea õlg õla kõrval elada,“ sõnas Kontus oma emotsioonide kohta aumärgi saamisel.
Mis on aga see, mis paneb Kairis Kontust tegutsema rohkem, kui pere- ja töökohustused ette näevad? “Kindlasti inspireerivad mind needsamad inimesed, kellega iga päev koos toimetan – lapsed. Nad on alati õhinas erinevatest ettevõtmistest ja nemad annavadki uut jõudu, rõõmu edasitegutsemiseks. Samuti on minu ümber palju täiskasvanuid, kes soovivad minuga samu asju – elada kogukonnas, kus hoitakse kokku ja tehakse kõik selleks, et meil kõigil oleks siin hea elada. See on olnud minu teadlik valik luua meeldejääv lapsepõlv oma lastele ja kõigile neile, kellega ma kokku puutun. See on olnud minu südame soov!”
Alates 1998. aastast tähistatakse 26. novembril kodanikupäeva. Siseministeerium jagab aumärke neile inimestele, kes on oma kogukonnas või laiemalt ühiskonnas jätnud olulise jälje, edendades kodanikukasvatust, väärtustades kodanikuteadvust või tehes vabatahtlikku tööd oma kogukonnas. Tänavu esitasid eraisikud ja organisatsioonid kokku 92 kandidaati. Välja anti 15 aumärki.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised