13.8 C
Rapla
Laupäev, 25 mai 2024
RSKaitseväe juhatajaks sai Järvakandist pärit Martin Herem

Kaitseväe juhatajaks sai Järvakandist pärit Martin Herem

Siim Jõgis

Järvakandi inimesed ning terve Kehtna vald laiemalt võivad uhkust tunda. Alates teisipäevast, 4. detsembrist juhib kaitseväge kindralmajor Martin Herem, kes on üles kasvanud Järvakandis.


Kaitseväe juhataja ametikoha võttis ta üle kindral Riho Terraselt, kes oli sellel ametipostil seitse aastat. Seni töötas Herem kaitseväe peastaabi ülemana.
Kaitseväe juhataja vahetuse pidulik tseremoonia toimus Tallinnas kaitseväe peastaabi territooriumil teisipäeva, 4. detsembri pärastlõunal. Rivistuse vastuvõtjana oli kohapeal Eesti peaminister Jüri Ratas. Tseremoonia käigus ulatas kindral Terras kaitseväe lipu Jüri Ratasele. Tema ulatas selle omakorda edasi kindralmajor Heremile, kes tõotas kaitseväe lippu hoida ja kaitsta. Selle rituaaliga võttis Herem vastu ka kogu kaitseväe juhatamise.
Kindral Terras kirjeldas tseremoonia käigus peetud sõnavõtus Heremit kui tarka, väärikat ja inimlikku juhti, kes suudab täita eesmärki, milleks on Eesti riigi kaitsmine. Kogu tseremoonia kestis umbes kakskümmend minutit.
44-aastane Herem alustas teenistust Eesti kaitseväes 1992. aastal ja oli varem kaitseväe peastaabi ülem. Eelnevalt on ta teeninud Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste ja kirde kaitseringkonna ülemana ning Tapa väljaõppekeskuse staabiülemana. President Kersti Kaljulaid andis Heremile kindralmajori auastme tänavu 14. veebruaril. Raplamaa Sõnumid avaldas Martin Heremist persooniloo 2013. aasta septembris.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare