5.7 C
Rapla
Kolmapäev, 10 aug. 2022
spot_img

Veterinaar- ja toiduamet tuvastas toidu võltsimise ka ühes Raplamaa ettevõttes

Septembris ja oktoobris teostas veterinaar- ja toiduamet (VTA) vihje põhjal suunatud kontrolli, mille käigus võeti proovid 20 tootja hakklihast. Eesmärk oli tuvastada, kas märgistuse kohaselt veiseliha sisaldavas hakklihas on kasutatud ka linnuliha. Sellist toidu võltsimist tuvastati viie ettevõtte puhul, millest ühe, Lepiku lihatööstuse tootmistsehh asub Vana-Vigalas.

Teised rikkumisega vahele jäänud ettevõtted olid Jõgeval Vecordia vorstitööstus, Harjumaal Raasiku lihatööstus, Lääne-Virumaal ABC1 ja Tartumaal Talika MEAT lihatööstus.
VTA tegi kõigile viiele ettevõttele ettekirjutuse. Toidu suhtes esitatud nõuete rikkumine juriidilise isiku poolt on toiduseaduse alusel karistatav rahatrahviga. Otsest ohtu inimese tervisele see juhtum kaasa ei too.
Lepiku lihatööstuse ametlik esindaja Krista Lepik on Postimehele antud kommentaaris öelnud, et linnulihaga veisehakkliha on turult kokku korjatud, kuid täpsemaid kommentaare selle kohta, miks selline asi juhtus, Lepik anda ei soovinud. Raplamaa Sõnumitel ei õnnestunud firmaga kontakti saada.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised