4.4 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
RSEraomandis tee kaalutakse muuta avalikuks

Eraomandis tee kaalutakse muuta avalikuks

Helerin Väronen

Rapla vallavalitsus kaalub Raikkülas Talli tee aluse maa Sireli kinnistu omanikelt võõrandamise vajadust. Põhjuseks on see, et suve lõpust pole piirinaabrid, MTÜ Raikküla Mõis ja Sireli kinnistu omanikud, omavahelistest kokkulepetest kinni pidanud ning mõisa kinnistule on juurdepääs suletud. Kummagi poole arusaam tekkinud olukorra põhjustest aga ei kattu.

Raikküla piirkonnajuht Anne Leht on kohtunud nii MTÜ Raikküla Mõis juhatuse liikmete kui ka Sireli kinnistu kaasomanikega, kuid konkreetset põhjust, miks selline olukord tekkinud on, ei oska ta öelda.
Lehe sõnul on põhjuse leidmisest olulisem leida olukorrale lahendus, kuna vald ei ole see, kes peaks naabritevahelistes arusaamatustes olema õigusemõistja, vaid peab lähtuma seadusest.
Juurdepääsude sulgemine naaberkinnistutel on aga ebaseaduslik tegevus ja kohtutee vältimiseks tuleb leida kõiki osapooli rahuldav kokkulepe.
Lahenduse leidmiseks on käidud kohapeal olukorda arutamas, et leida omavaheliste läbirääkimiste teel mõlemaid pooli rahuldav kompromiss. On korraldatud osapoolte kokkusaamine vallamajas, kus tehti ettepanekuid piiride muutmiseks, mis lahendaks kitsaskohad. Valla ettepanekute eelduseks on aga see, et kõik osapooled on piiride muutmisega nõus. Selleks saadeti Sireli kinnistu kaas­omanikele kirjalik piiride muutmise ettepanek, millele aga etteantud kuupäevaks ei saabunud ühtegi vastust.
Praegu ollakse staadiumis, kus vajaduse põhjendatuse korral algatatakse maa võõrandamise toimingud kinnisasja avalikes huvides omandamise seaduse alusel. Kuna menetlus on pooleli, ei saa Rapla vallavalitsus arusaamatuste vältimiseks selle kohta täiendavat informatsiooni anda.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare