14.4 C
Rapla
Teisipäev, 18 juuni 2024
RSJõululuuletus Rapla Keskraamatukogus

Jõululuuletus Rapla Keskraamatukogus

Helerin Väronen

Kas Sul on peadseteks jõuludeks mõni uus luuletus peas? Või loed salmi, mille õppisid ära juba algklassides? Või loodad paki lunastada jõuluvanale kutsikasilmi ja pikka paid tehes? Kiire elutempoga inimestele on seekord oma abikäe ulatanud Rapla Keskraamatukogu. Iga aasta on jõululuuletustekogudest tehtud seal küll näitus, kuid sel korral on mindud veel sammuke edasi ja sobiva luuletuse leidmine veelgi lihtsamaks tehtud. Kultuurikorralduse spetsialisti Age Tekku, kunstnik-restauraator Vahur Abramsoni ja teiste raamatukogutöötajate koostöös on raamatukogu fuajeesse valminud stend, kust iga külastaja saab endale mõne toreda jõululuuletuse leida ja kaasa rebida. Luuletused on leitud Tähekese ajakirjast või raamatukogutöötajate lemmikute hulgast. Nii mõnigi luuletus on enamusele täiskasvanutest täitsa tuttav, kuid leidub ka uusi ja huvitavaid. Ka lastele leidub seal jõukohaseid luuletusi. Näiteks leiab sealt meie oma kohaliku luuletaja Milvi Panga luuletuse “Lumi-lumi”:

Lumi liugleb lepa peale,
kõrgeks kaaneks kaevu peale,
mütsiks mutimulla peale,
lauluks lapse keele peale.
Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare