24.4 C
Rapla
Esmaspäev, 4 juuli 2022
spot_imgspot_img

Eestimaa Spordihing 2018 on Jaak Karp

Saku Suurhallis toimuval „EV100 Spordiaasta Tähed 2018“ auhinnagalal tunnustas Eesti Olümpiakomitee tiitliga Eestimaa Spordihing 2018 Rapla korvpalli eestvedaja Jaak Karpi.

Rapla Korvpallikooli tegevjuht ja AVIS UTILITAS Rapla võistkonna mänedžer Jaak Karbi juhtimisel on väikelinna korvpalliklubist kujunenud Eesti üks tugevamaid. Rapla klubil on jätkusuutlik saavutusspordi süsteem, lojaalsed toetajad, professionaalsed taustajõud ning mis kõige olulisem – toetav kogukond, keda liidab korvpall. Korvpall on viinud viie tuhande elanikuga Rapla ka kindlalt Baltikumi spordikaardile.

Rapla Korvpallikool arendas esimesena Eesti korvpalliklubidest välja tervikliku klubipüramiidsüsteemi, mis algab lastekorvpalliga nii poistele kui ka tüdrukutele ning tipneb Eesti-Läti liigas mängiva esindusmeeskonnaga AVIS UTILITAS Rapla. Sealjuures on Rapla esindusmeeskond väikseimas linnas tegutsev professionaalne korvpalliklubi Eestis ning terves Läänemere regioonis. Rapla Korvpallikooli võistkonnad on erinevates vanuseklassides aastaid kuulunud Eesti paremikku ning siit on kasvanud nii noorte- kui ka rahvuskoondise mängijaid, aga ka sadu ja sadu lihtsalt tublisid ja sportlikke Eesti noori.

Jaak Karbi eestvedamisel panustab Rapla Korvpallikool palju ka esindusmeeskonna kodumängude korraldamisesse, et pakkuda igas vanuses Raplamaa elanikele sportlikku innustust ning kogukonda liitvat emotsiooni ja meelelahutust. Sealjuures võib Karpi pidada piirkonna suurimate regulaarselt toimuvate spordi- ja meelelahutusürituste korraldajaks – kuni veerandsada korda aastas toob ta Rapla mängudele iga kord kokku 500-1000 külastajat.

Lisaks tööle korvpallikooli juhtimisel pani Karp aluse Eesti esimese korvpallimuuseumi rajamisele, mis on plaanis avada Raplas 2019. aastal.

Auhinna andis Karbile „EV100 Spordiaasta Tähed 2018“ galal üle mullune spordihing, Eesti Mootorispordi Muuseumi MOMU Arno Sillat.

„EV100 Spordiaasta Tähed 2018“ auhinnagalat korraldab Eesti Olümpiakomitee ning toetavad EV100, Eesti Kultuurkapital, Kultuuriministeerium, Eesti Meedia ja Sportland.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised