spot_img
-1.2 C
Rapla
Teisipäev, 31 jaan. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
RSKaiu ja Raikküla noortetoad ühinevad Rapla noortekeskusega

Kaiu ja Raikküla noortetoad ühinevad Rapla noortekeskusega

Kuigi Rapla vallavalitsuse detsembrikuu istungil oli ühe päevakorrapunktina kirjas, et moodustatakse komisjon Raikküla valla avatud noortekeskuse ja Kaiu noortetoa tegevuse lõpetamiseks, ei tähenda see, et noorte kooskäimiskohtade tegevusele tõmmataks reaalselt kriips peale.
Juriidiliselt küll lõpetasid Raikküla ANK ja Kaiu noortetuba oma tegevuse iseseisva asutusena, kui nad 1. jaanuarist liideti Rapla avatud noortekeskusega.

Ümberkorralduste käigus muutus Rapla avatud noortekeskuse nimi Rapla valla avatud noortekeskuseks.
Kaiu piirkonnajuht Agnes Kurvits sõnas, et tegemist on puhtalt formaalsusega, mis tehti selleks, et tagada pärast valdade ühinemist terves piirkonnas juhtimiskvaliteedi ühtlane tase. Rapla noorsootöötaja Helen Hints lisas, et seniajani on noortekeskustel ja -tubadel puudunud ühised arusaamad, nende tase ja suunad on olnud erinevad.
Hints kinnitas, et kõik töötajad ja lahtiolekuajad jäävad samaks. Nii Kaiu kui ka Raikküla noortetubade juhatajatele tehti ettepanek hakata kohalikuks noorsootöötajaks ja mõlemad võtsid pakkumise vastu. Palgas nad ei kaota ning paberitööd jääb neil vähemaks, nii et nad saavad rohkem keskenduda tööle noortega. Senini on koostöö toonud vähemalt Kaius positiivset vastukaja ja Hints loodab, et see ühinemine muudab noorsootöö kvaliteedi terves Rapla vallas paremaks.
Rapla valla avatud noortekeskuse juhataja on Geio Rüütalu, kes sõnas, et dokumentidega tegelemine ja paberimajandus jääb tõesti tema teha ja teised töötajad saavad seetõttu tegeleda rohkem noortetöö sisulise poolega. Lähemalt sellest, mida ühinemine paremaks või kellelegi raskemaks teeb ning milline on see visioon, mille poole koos noortetubadega püüdlema hakatakse, Rüütalu veel ei rääkinud.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused