spot_img
-1.7 C
Rapla
Reede, 3 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
RSEesti alistas Soome ning pääses esmakordselt EM-ile!

Eesti alistas Soome ning pääses esmakordselt EM-ile!

Eesti rahvusnaiskond pidas viimase kohtumise Euroopa meistrivõistluse valiksarjas, kui Hämeenlinnas alistati Soome naiskond 3:1 (25:20, 15:25, 25:14, 25:17) ja tagati ajaloos esmakordselt pääs Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile.

Eesti alustas koosseisus Julija Mõnnakmäe, Nette Peit, Kristiine Miilen, Kertu Laak, Liis Kullerkann, Kristel Moor ja libero Kristi Nõlvak.

Mäng algas väga pika pallivahetusega, mis lõppes Kertu Laagi toodud punktiga. Järgnes äss Nette Peidilt, veel üks punkt Laagilt ning taas Peidilt ja Soome võttis 0:4 kaotusseisus mõtlemisaja. Umbes 700-pealine publik elas soomlannadele häälekalt kaasa, vahe aga väheneda ei tahtnud ja Suvi Kokkoneni servivea järel juhtis Eesti 15:10. Ka mõnikümmend eestlast oli omadele kaasa elama sõitnud. Soome püüdis vahetustega mängu muutust tuua, ent eestlannad suurendasid vahet, Kristiine Miileni rünnaku järel juhiti 19:12. Geimi lõpus tegutseti aga ebakindlalt ning Soome suutis Roosa Lakakoneni eestvedamisel jõuda kolme punkti kaugusele (20:23). Esimese geimpalli realiseeris Kristiine Miilen ja Eesti võitis avagemi 25:20.

Teine geim algas meie jaoks raskelt, Kaisa Alanko serviseeria toel pääseid soomlannad 4:0 eduseisu ning Andrei Ojamets kasutas mõtlemisaega. Ojamets saatis platsile Polina Bratuhhina-Pitou, Nette Peit läks puhkama. Kosoneni järjekordse rünnaku järel oli Soome juhtimas 8:3 ning tagasi väljakule tulnud Peidi kehva vastuvõtu järel oli kodunaiskond juba 10:3 eduseisus. Ojamets tegi veel vahetusi, Laagi ja Mõnnamäe asemel sekkusid Kadi Kullerkann ja Kaisa Bahmatsev. Mõne aja pärast tehti tagasivahetus, Mõnnakmäe ja Laak tagasi mängu. Soomlannade servivea järel oli nende eduseis geimi keskel 16:9, Eesti mäng oli võrreldes avageimiga nagu öö ja päev. Geimi päästa ei õnnestunud ja teise vaatuse võitis algusest lõpuni domineerinud Soome 25:15. Eesti tegi teises geimis 14 omaviga.

Kolmas vaatus algas tasavägiselt, Eesti blokipunkti ning Kristel Moori ässa järel pääses Eesti ette 5:3. Peidi bloki järel oli Eesti ees 9:5 ning soomlaste peatreener võttis mõtlemisaja. Laak ründas blokist auti, tuues tabloole seisu 16:9 ja Soome kasutas teist mõtlemisaega. Suurt mänguilu ei olnud kummagi naiskonna esituses, ent Eesti suutis edu hoida, Mõnnakmäe võimsa bloki järel juhtiti 19:13 selles geimis Soome enam ohtlikuks ei saanud – geim Eestile 25:14 ning EMist lahutas Eestit üks geim.

Neljanda geimi algus kulges paremini eestlannade jaoks, Peidi hea serviseeria abiga haarati 5:1 eduseis ning sunniti vastaste peatreener taas mõtlemisaega võtma. Eesti blokk läks hoogu, järjekordne blokipunkt ning äss Peidilt – 8:1 ja taas mõtlemisaeg. Miilen viis Eesti koondise juhtima 12:5, ent Soome jõudis kolme punkti kaugusele (13:10) ja Ojamets kutsus naised rahunema. Kaks punkti Peidilt ning Miileni äss ja vahe kärises 16:10-le. Uuesti suutsid soomlannad vahet vähendada, ent Peit lõi oma neljanda serviässa, viies Eesti ette 18:13. Laagi rünnakust oli meie edu 20:15. Miileni rünnaku järel juhtis Eesti 22:17 ning esimene matšpall saadi seisul 24:17! Mängu lõpetas vastaste autirünnak, geim meile 25:17 ning kogu mäng 3:1!

Rahvusnaiskonna koosseis mängus Soomega: Nette Peit, Kristiine Miilen, Polina Bratuhhina-Pitou, Hanna Pajula, Ingrid Kiisk, Julija Mõnnakmäe, Kaisa Bahmatsev, Liis Kullerkann, Eliisa Peit, Kertu Laak, Kristi Nõlvak, Liisel Nelis, Kristel Moor, Kadi Kullerkann.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused