1.6 C
Rapla
Neljapäev, 29 veebr. 2024
RSIngliste Talveralli kokkuvõte

Ingliste Talveralli kokkuvõte

Korraldaja, Terje Meister

13.01.2019 toimus Raplamaal, Kehtna vallas, Ingliste külas esimene lumerajasõit. Ürituse pealkirjaks Ingliste Talveralli. Kuigi igal aastal toimuvad talviti ka Kaiu jääraja sõitude sarja etapid ja sõidud, siis sedapuhku Ingliste Talveralli sinna alla ei läinud vaid oli justkui soojendus tulevasteks etappideks. Kuna Kaiu jääraja sõitude sari ei soovinud veel nii vara alustada, otsustasin Mina seda siiski teha. Kuna minu elukaaslane, Ott Meinberg, teeb igal aastal raja selleks et kohalikud saaksid harjutada lumistes ning libedates tingimustes sõitmist ning samuti kasutatakse rada ka sarja sõitudeks, siis otsustasin mina korraldada seal omaette ralli. Ei osanud arvata, et sellest nii suur üritus tuleb, kuid juba facebooki üritusest saime aru, et huvilisi on palju. Sõitjaid oli kokku 123, see on rekordarv osalejaid siin kandis, mille üle oli meil, kui korraldajatel, üdinisti hea meel.
Võistlusel said osaleda kõik, kellel vähegi tahtmist ning omas autot. Sõitma võisid tulla noored, naised, mehed. Erinevaid sõiduklasse oli kokku 5 (noored, naised, esivedu, tagavedu ning 4WD e. nelivedu). Rajal sõideti 2 ringi ja 2 vooru, masin, mis läbis kahe vooru järel ringid kõige väiksema ajakuluga oligi võitja. Noorte arvestuses tuli kokku 18 noort, esikoha pälvis Kristjan Radiko, teise koha Pranko Kõrgesaar ning kolmanda koha Rauno Valdmann. Naistes oli osalejaid 5, I koht kuulus Sigrit Lohk’ile, II koht Vivian Haljasmetsale ning III koht Elise Leinbergile. Mina isiklikult ainsa naisena sõidan 4WD klassis koos meestega ning kuulun meeste arvestusse. Esiveos oli sõitjaid 28 ning parimateks krooniti- I koht Geilo Valdmann, II koht Marko Kasepõld ning III Indrek Vulf. Tagavedu oli kõige suurema võistlejate arvuga klass, võistlejaid koguni 44. I koha pälvis Pranko Kõrgesaar, II koha Kert Laurimaa ning III koha Tarmo Lee. 4WD klassis ei ole samuti veel nii suurt osalejate arvu olnud, kui sel korral- 29 osalejat, sedapuhku sai I koha Taavi Niinemets, II koha Ott Meinberg ning III koha Indrek Hämarsalu.
Kuid ükski meie kandi ralli ei lõpe ilma ühissõitudeta, kus rajale läheb korraga 6-7 võistlusautot. Ühissõitudes sõidavad eraldi 4 klassi-esivedu, tagavedu, sojuz (NL toodetud tagaveolised autod-VAZ, ZAZ, Moskvich) ning 4WD e. nelivedu. Parimateks krooniti esiveos I Geilo Valdmann, II Marko Kasepõld, III Kristjan Radiko. Tagaveos olid parimad I Jüri Lee, II Heiki Teder ja III Raido Vetesina. Sojuz klassis I Elvis Leinberg, II Ivar Burmeister ning III Sander Klaus. 4WD I Taavi Niinemets, II Priit Mäemurd ja III Marek Luugima.
Kõiki võitjaid premeeriti auhindadega, milleks olid karikad, diplomid, šampused, vorstid ja kommid. Korraldaja tahab tänada kõiki abilisi, kohtunikke, sponsoreid, toetajaid ja loomulikult ka sõitjaid, ilma kelleta ei oleks toimunud võistlust. Järgmine sõit toimub samal rajal laupäeval 19.01, see on Kaiu Lumerajasõitude I etapp, ootame kõiki osalema.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused