0.4 C
Rapla
Reede, 28 jaan. 2022
Podcast

Juuru ja Kaiu hooldekodud ühendati üheks asutuseks

Alates 1. jaanuarist on Rapla vallas kaks sama teenust pakkuvat asutust liidetud üheks asutuseks, mis kannab nime Juuru ja Kaiu Hooldekodu.

Hooldekodude ühendamine on juriidiline ja see ei toonud kaasa sisulisi muudatusi teenuse pakkumises.
„Kaiu ja Juuru hooldekeskused on oma struktuurilt ja sisult ühesugused asutused ning mõistlik oli need asutused ühendada ühtse juhtimise alla, tagades mõlema asutuse parem ja ühtsem asjaajamine, töökorraldus ning teenuste kvaliteet,” selgitas Rapla valla sotsiaalnõunik Maiu Kalmus asutuste ühendamise tagamaid.
„Uue asutuse sünni mõtted said alguse juba varasuvel, kui Kaiu hooldekodu juhataja otsustas ametist lahkuda. Analüüsisime tekkinud olukorda ning võrdlesime olemasolevate hooldekodude arvandmeid ja leidsime, et mõistlik on Kaiu hooldekodu juhataja tööülesanded pakkuda Juuru hooldekodu juhatajale. 14. mail antigi Kaiu hooldekodu juhataja tööülesanded üle Juuru hooldekodu juhatajale – esialgu juhataja kohusetäitjana,” rääkis Kalmus.
„Ühinemise läbirääkimistel seati prioriteediks, et võimalike ümberkorraldustega peab säilima kvaliteetse teenuse kättesaadavus kõigile abivajajatele ja klientidele tuleb tagada kindlustunne,” selgitas Kalmus ja kinnitas, et asutuste ühendamine teenuse pakkumises mingeid muudatusi ei toonud.
„Hooldekodude juriidiline muudatus ei puudutanud üldhooldusteenuse ja teiste toetavate teenuste pakkumise lõpetamist, kohtade arvu vähendamist ega halvenda teenuse kvaliteeti. Juriidiline muudatus tagab edasise arengu ühtsed põhimõtted, lepingud ja asjaajamise ning pakub teenuse arendamisel võrdseid võimalusi,” rääkis Kalmus.
Alates 1. jaanuarist tegutsevad hooldekeskused ühe asutusena, millel on kaks üksust: Juuru üksus ja Kaiu üksus. 1. jaanuaril jõustus ka hooldekodu uus põhimäärus.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised