spot_img
2.2 C
Rapla
Esmaspäev, 6 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
RSKehtna õpilased panevad end proovile Samsung Digi Pass’i koolitusprogrammis

Kehtna õpilased panevad end proovile Samsung Digi Pass’i koolitusprogrammis

Kaks Kehtna kutsehariduskeskuse meeskonda osalevad Tallinna Ülikooli eestvedamisel kutsekoolinoorte koolitusprogrammis Samsung Digi Pass. Kehtna kutsehariduskeskuse IT-eriala õpilased soovivad veebruariks välja tulla rakendustega, mis lihtsustavad parkimist ja karjäärivalikutes orienteerumist.

Mõlema võistkonna juhendaja on IKT-valdkonna õpetaja Triin Muulmann. Esimene neist kannab nime “ParkingSys” ning sinna kuuluvad 16-aastane Jarek Viirlaid, 17-aastane André Ainsar ja 17-aastane Riho-Ri­chard Tadr. Nende idee seisneb mobiilirakenduse loomises, mis näitab suuremates parklates vabu parkimiskohti. “Meie digiprojekt on mobiiliäpp, millega vaadata, kui palju parkimiskohti on kaubanduskeskustes ja muudes avalikes parklates. Näeme, et see on igapäevaelus vajalik lahendus, kuna nädalavahetustel ja arginädalal pärast tipptundi on alati probleeme parkimisega,” kirjeldas võistlusideed meeskonna juht André Ainsar. Nende mentor on Eesti suurim parkimisoperaator EuroPark.
Teine Kehtna kutsehariduskeskust esindav võistkond kannab nime “Lootusetult kadunud”. Võistkonda kuuluvad 17-aastased Kauri Kallaste, Tõnis Noorveli ja Taavi Aleks Orgusaar. Nende plaan on luua Rajaleidja orienteerumismäng, mis tutvustab noortele õppimisvõimalusi gümnaasiumites, kutseõppeasutustes ja kõrgkoolides. “Meie meeskonna idee on valmistada kasutajasõbralik orienteerumismängude veebileht või rakendus. Alates 2017. aastast on Raplamaa Rajaleidja korraldanud karjääriorienteerumist “Oska Raplamaal rada leida”. Selleks paluti Kehtna noorema tarkvaraarendaja õppekava õpilastel programmeerida orienteerumismäng,” kirjeldas meeskonna juht Kallaste.
“Võtsime endale Digi Pass’i koolitusprogrammi jaoks reaalse ülesande, mis päriselt ellu viia. Mängu testimine on 2019. aasta mais või juunis. Võimalik, et rakendus leiab ka laiemat kasutust teiste Rajaleidja karjäärikeskuste poolt,” lisas ta. Nende meeskonna mentor on ettevõte SportID, mis tegutseb Tartus ning neil käidi külas 8. jaanuaril.
Kehtna kutsehariduskeskuse õpilastel tuleb konkureerida kümne võistkonna seas. Kogu Samsung Digi Pass’i koolitusprogramm kulmineerub 13. veebruaril 2019. Seal on meeskondade ülesanne oma ideed žüriile tutvustada ning seejärel kuulutatakse välja võitja. Eeloleval nädalavahetusel ootab õpilasi ees koolitus “Tööturg, digiturvalisus ja pitchimine”. Võõrapäraselt kõlav sõna “pit­chimine” tähendab oskust oma äriideed tutvustada ja võimalikule investorile n-ö maha müüa. Vastava koolituse viib õpilastele läbi näitleja Karl Robert Saaremäe.
Kehtna kutsehariduskeskuse õpilaste juhendaja Triin Muulmann rääkis, et eesmärk ei ole 13. veebruariks oma nutirakendus valmis saada. “Tegelik eesmärk on suhtlemise ja meeskonnatöö harjutamine,” sõnas ta. Samas ei saa tähelepanuta jätta ka lõplikku tulemust. Muulmann ütles, et esialgu loodetakse ühe meeskonnaga kolme parema sekka jõuda. Kolmeliikmeliste meeskondadega on kutsekoolinoorte digipädevuste koolitusprogrammis väljas Luua metsanduskool ning Järvamaa ja Tartu kutsehariduskeskus. Kaks võistkonda osaleb nii Kehtna kui ka Võrumaa kutsehariduskeskusest ning kolm meeskonda Ida-Virumaa kutsehariduskeskusest.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused