-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSKehtna vald plaanib taotleda toetust Järvakandi hooldekodu renoveeri­miseks

Kehtna vald plaanib taotleda toetust Järvakandi hooldekodu renoveeri­miseks

Siim Jõgis

Kehtna vald plaanib renoveerida Järvakandi hooldekodu. Selle tarbeks on kavas taotleda toetust riiklikust meetmest, mille kinnitas riigihaldusminister Janek Mäggi eelmise aasta 12. oktoobril. See kannab nime “Kohaliku omavalitsuse hoolekandeasutuste hoonete energiatõhusaks muutmiseks ja hoolekandeasutuste energiatõhusate hoonete rajamiseks antav toetus”.
Vastava plaani käis Kehtna vallavolikogu koosolekul välja arendusnõunik Varri Väli. Ta selgitas, et laias laastus soovitakse parandada Järvakandi hooldekodu soojapidavust. Siiski on kogu see plaan hetkel veel ideetasandil. Väli sõnul on praegu veel vara rääkida taotletavast summast ning isegi konkreetsetest töödest, mis Järvakandi hooldekodu juures ette võetakse. Esmalt tuleb nendele plaanidele anda roheline tuli Kehtna volikogul.
Küll aga on määruses kirjas, et võimaliku toetuse määr sõltub kohaliku omavalitsuse üksuse põhitegevuse tuludest ja kohaliku omavalitsuse elanike arvust. Taotlusvooru kogusumma on 9 436 743 eurot ja 59 senti. Kesk-Eestile, mille sekka kuuluvad koos Raplamaaga ka Järva- ja Lääne-Virumaa, on ette nähtud 969 369 eurot ja 97 senti.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare