6.1 C
Rapla
Laupäev, 13 apr. 2024
RSNädalavahetusel tehti algust Kaiu jäärajasõitude sarjaga

Nädalavahetusel tehti algust Kaiu jäärajasõitude sarjaga

Siim Jõgis

Möödunud nädalavahetusel tehti algust tänavuse Kaiu jäärajasõitude sarjaga. Esimene etapp toimus laupäeval, 19. jaanuaril Inglistel ning teine etapp järgmisel päeval Traksi rajal Juuru külje all. Võistlussarja peakorraldaja Aivo Sildvee ütles, et sel aastal võetigi sihiks korraldada etapid kahel päeval järjest, nii et üks nädalavahetus jääb vahele. “Siis on võistlejatel aega vahepeal autot parandada,” rääkis Sildvee.
Kaiu jäärajasõitude sari on jätkuvalt populaarne nii Raplamaa piires kui ka väljaspool. Kahele esimesele etapile tuli võistlejaid näiteks Tallinnast, Sauelt ja Koselt. Sildvee rääkis, et mõlemal esimesel etapil osales üle 120 võistleja. Ega pealtvaatajaidki vähem olnud. “Mulle meeldib just see, et tegemist on peresündmusega. Kui isa võistleb, siis ülejäänud perekond tuleb seda vaatama,” rääkis Sildvee.
Visuaalselt kõige atraktiivsemad on pealtvaatajatele ühissõidud, kus autod lähevad rajale kuuekesi koos. Põnevust lisab seegi, et ette tuleb ka trügimist ja üksteise müksamist. Ühissõidud toimuvad neljas võistlusklassis. Aivo Sildvee avaldas lootust, et kuna väljas on nii ilus talv, saab ehk ära pidada kõik kavas olevad üheksa etappi. Järgmine neist on igal juhul laupäeval, 2. veebruaril Traksi rajal. Hooaja lõpetamine on planeeritud märtsi lõppu.

Toome välja 20. jaanuari võistluse ühissõitute paremad:

Opel ühissõit
1. Elvis Leinberg
2. Sven Topasia
3. Taavi Niinemets

BMW ühissõit
1. Jüri Lee
2. Tarmo Lee
3. Vadim Andzulis

Sojuz ühissõit
1. Ivar Burmeister
2. Merkko Haljasmets
3. Elvis Leinberg

Nelivedu ühisstart
1. Taavi Niinemets
2. Priit Mäemurd
3. Ott Meinberg

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare