16.1 C
Rapla
Teisipäev, 23 juuli 2024
KultuurKoorimuusika aastapreemiaid tuli ka Raplamaale

Koorimuusika aastapreemiaid tuli ka Raplamaale

Mari Tammar

Laupäeval, 26. jaanuaril kuulutas Eesti Kooriühing Estonia kontserdisaalis välja koori- ja puhkpillimuusika aastapreemiad. Aasta koorihelilooja preemia sai Pärt Uusberg ja aasta teoks suurprojekt „Eestimaa atmosfäärid“.

Viimase puhul on tegemist Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale pühendatud Pärt Uusbergi muusikateosega, mida kontsert-etendustes esitasid üle-eestilised noortekollektiivid. Muusikat saatsid spetsiaalselt selle teose jaoks filmitud Madis Reimundi kaadrid Eestimaa loodusest erinevatel aastaaegadel. „Eestimaa atmosfääride” projektijuht oli Rapla neiu Kristiina Veerde, kes on selle projekti kallal töötanud nüüd juba ligi kolm aastat.
Kristiina tunnistas, et aasta teo tiitel oli tema jaoks ootamatu, ent vahva üllatus. Pikemalt kirjutasime „Eestima atmosfääridest” 23. jaanuari lehes.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare