-1.2 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
ArvamusMaakonna tippauhinna laureaat on Tanel-Taavi Bulitko

Maakonna tippauhinna laureaat on Tanel-Taavi Bulitko

Raplamaa Sõnumid

Raplamaaga on Tanel Bulitko seotud alates 1996. aastast, kui ta asus tööle toonasesse Eesti Mustakirju Karja Aretusühistusse, mis alates 1997. aastast kannab nime Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu (ETKÜ).

Bulitko alustas oma karjääri Harju- ja Raplamaa tõuaretus­spetsialistina ning paistis kohe silma tööalase aktiivsusega. 2000. aastal valiti toona vaid 27-aastane Tanel Bulitko ETKÜ juhatuse esimeheks. Noorel juhil seisis ees suur töö – päevakorral oli kahe aretusühistu, ETKÜ ja Tartus asuva aretusühistu Eesti Punane Kari ühendamine.
Bulitko juhtimise ajal on ETKÜ olnud pidevas arenemises. Tihe koostöö Euroopa ja maailma aretusorganisatsioonidega on võimaldanud oluliselt kiirendada geneetilist progressi piimaveiste tõuaretuses. Eesti on piimatoodangult lehma kohta Euroopa Liidus jõudnud Taani järel teisele kohale, 96% loomadest on jõudluskontrollis (Lätis-Leedus vaid 50%) ning elusloomi eksporditakse nii Euroopasse kui ka kolmandatesse riikidesse. See on toonud Eesti tõuaretajatele suurt au ja kuulsust terves Euroopas.
Pideva arenemise tunnistuseks on ka see, et kui ühistu algusaastail aitasid teiste riikide aretusorganisatsioonid ETKÜ-d oma teadmiste või nõuga, ollakse tänaseks ise abiandja rollis. Välisministeeriumi arenguabi projekti kaudu on juba aastaid nõustatud Gruusia piimakarjakasvatajaid.
Tanel Bulitko on üks parimaid oma eriala spetsialiste riigis. Tema juhitav ETKÜ on suurim riigi poolt tunnustatud veiste aretusorganisatsioon, mis koondab oma tuhatkonna omanikliikmega kõik Eestis olevad veised – arvuliselt ca 250 000 pead.
ETKÜ annab tööd 51 inimesele ja on pälvinud Raplamaa töötaja sõbra tiitli. ETKÜ on piirkonna ettevõtmiste toetaja. Tanel Bulitko peab oluliseks piirkonna sportlaste saavutusi, peale selle on ETKÜ toetanud rahaliste vahenditega Kehtna kunstide kooli ja 2017. aastal Kehtna koduvalla aabitsa välja andmist. Seda kõike arvesse võttes otsustas ROL-i juurde moodustatud maakondlik auhindamiskomisjon annetada 2019. aastal Raplamaa kõrgeima auhinna Raplamaa Redeli Tanel-Taavi Bulitkole. Auhind antakse üle 15. veebruaril maakondlikul tänugalal.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare