19.4 C
Rapla
Kolmapäev, 17 aug. 2022
spot_imgspot_img

Sõidugraafikute info on bussipeatustes kohati puudulik

Raplamaa Sõnumite toimetusse on laekunud mitu vihjet selle kohta, et Rapla bussipeatustes olid veel veebruari alguses üleval vanad bussigraafikud. Üks Lauknalt pärit härrasmees võttis toimetusega ühendust ja rääkis, et ootas Rapla raudteejaamas asjata bussi ning alles bussifirmasse helistades sai teada, et bussiaega on muudetud.

Käisime asja kohapeal kontrollimas. Rapla raudteejaama bussipeatuses olevale sõidugraafikule on juurde tehtud märge, et see kehtib alates 28. jaanuarist. Hansa Bussiliinide Raplamaa regiooni juhataja Margus Maiste sõnas, et Rapla raudteejaama peatuse poster sai uuendatud vahemikus 4. kuni 6. veebruar ning sellest ajast on seal üleval õige graafik. See jätab tõepoolest umbes nädala pikkuse perioodi, mil üleval oli aegunud info. Maiste tõdes, et mõnedes peatustes on tõesti probleeme olnud. “Kindlasti leidub Rapla maakonnas bussipeatusi, kus bussiliiklust puudutav info on puudulik,” sõnas ta.
Probleeme ei ole olnud mitte ainult vanade graafikute, vaid ka sellega, et sõiduinfot ei ole üldse üles pandud. Ka sellele probleemile juhtis tähelepanu härrasmees Lauknalt. Tema sõnul ei ole tema kodukohas graafikut üleval ning lehe toimetusse on laekunud samasuguseid sõnumeid ka näiteks Kodila kohta. Ühe põhjusena tõi Maiste välja, et neil on plaanis muudatused seoses liiniga number 36 Märjamaa – Kullamaa, mis läbib ka Lauknat.
“Lauknas vist tõesti hetkel poster puudub, aga kuna meil on plaanis liini 36 sõiduplaani muudatus, siis tuleb niikuinii liinil olevates peatustes bussiinfot uuendada,” lausus ta. Samuti ütles Maiste, et Põhja-Eesti Ühistranspordikeskus on jätkuvalt tegemas mitmeid muudatusi ning parendusi maakonna liinide sõiduplaanides. Niipea kui need asjad paika saab, uuendatakse Maiste sõnul ka bussipeatustes olevat infot.
Et veenduda sõidugraafikute korrektsuses, kontrollis Raplamaa Sõnumid ka teisi peatusi peale raudteejaama, mis jäävad Rapla piiresse. Võrdlesime neid veebilehel www.peatus.ee olevate graafikutega ning need kattusid.
Margus Maiste ütles, et kui reisijal tekib kahtlus graafikute tõepärasuses, saab küsida täpsustavat infot Hansa Bussiliinide Rapla osakonna telefonil 483 3311. Teine võimalus on külastada ühistranspordi infoportaali www.peatus.ee.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised