spot_img
-0.6 C
Rapla
Neljapäev, 2 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
RSMärjamaa päästjad pälvisid hõbedaste tammelehtedega teenetemedal

Märjamaa päästjad pälvisid hõbedaste tammelehtedega teenetemedal

Siseminister Katri Raik ja Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu tunnustasid enne vabariigi aastapäeva teenekaid päästjaid. Teiste seas pälvisid tunnustuse kaks Märjamaa päästekomando töötajat, meeskonnavanem Rene Abel ja päästja Alar Siiber. Mõlemad mehed said Päästeameti hõbedaste tammelehtedega teenetemedali.

Selle medali statuudis sätestatakse: Päästeameti hõbedaste tammelehtedega teenetemedal antakse Päästeameti teenistujale 10-aastase laitmatu või silmapaistvalt hea teenistuse eest Päästeametis.
Rene Abel on Päästeametis töötanud 17 aastat ning kogu selle aja Märjamaa komandos. Siiski ütles ta, et see tunnustus tuli talle ootamatult. “Mul on hea meel, et mind tunnustati medaliga. Tunnustust vääriks kõik mu meeskonnakaaslased ja seda tööd teen ma ikka selleks, et inimesi aidata ja kaitsta,” sõnas Abel.
Ka Alar Siiber ütles, et siseministri ja Päästeameti peadirektori tunnustus tuli talle ootamatult. Sarnaselt Abeliga on ka tema terve oma karjääri töötanud Märjamaa komandos – kokku 16 aastat. Siiber lausus, et võtab teenetemedalit ilusa žestina.
Kokku tunnustasid siseminister ja Päästeameti peadirektor aumärgiga 125 inimest. Nendest seitse pälvisid Päästeameti kuldristi, mida antakse ulatuslike ja keerukate päästetööde juhtimise või silmapaistvate teenete eest päästealal, samuti kauaaegse eeskujuliku teenistuse eest päästeasutuses.
“Päästjad, vabatahtlikud ja koostööpartnerid on aastaid seisnud meie kõigi turvalisuse hoidmise eest – selle võrgustiku laienemist ning koostöö suurendamist tuleb igati toetada,” sõnas siseminister Katri Raik aumärkide üleandmisel. “Tänu ennetustööle on tulesurmade ja uppumiste arv kümne aasta jooksul kordi vähenenud. Vabatahtlike panuse suurenemisega kasvab kodunõustamiste arv, et ka meie inimeste kodudes juhtuvad õnnetused – põhiliselt kukkumised – samuti langustrendi viia. Tänu nii palgaliste kui ka vabatahtlike päästjate panusele on Eesti täna turvalisem kui oli eile,” rääkis Katri Raik.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused