0.5 C
Rapla
Neljapäev, 18 apr. 2024
RSMärjamaa vald valis parimateks sportlasteks sumomaadlejad

Märjamaa vald valis parimateks sportlasteks sumomaadlejad

Siim Jõgis

Neljapäeva, 21. veebruari õhtul tunnustati Märjamaal sportlasi, kes tõid eelmisel aastal vallale enim au ja kuulsust. Prominentselt olid esindatud nii maadlejad, korvpallurid kui ka jalgpallurid. Eraldi tunnustati parimaid täiskasvanuid ning noorsportlasi. Täiskasvanute arvestuses nimetati Märjamaa valla parimateks sportlasteks maadlejad Raido Liitmäe ja Veronika Vodolaztšenko.

Õhtu kulges igati meeleolukalt. Kunagi varem polnud Märjamaa vald tunnustanud oma sportlasi eraldi üritusega. Varem on seda tehtud koos vallavanema ja vallavolikogu esimehe vastuvõtuga. Tunnustamisõhtut juhtis Märjamaa vallavalitsuse kultuurinõunik Heli Lints. Lisaks sportlastele tunnustati ka parimaid treenereid, toetajaid ning välja toodi ka valla sportlikem pere.
Heli Lints rääkis, et tulevikus on plaanis hakata parimatele sportlastele välja andma ka kujukesi. Isegi nimi on neile välja mõeldud – Märjamaa Mihkel. Tänavuseks tunnustusõhtuks neid küll veel valmis ei saadud.

Sumo EM
Märjamaa vallas on maadlusspordil sügavad juured ning see paistis välja ka neljapäeva õhtul. 2018. aasta parimaks meessportlaseks nimetati MK Juhan maadleja Raido Liitmäe. Tegemist oli igati sobiliku kandidaadiga, sest 2018. aastal sai ta hakkama sellega, et võitis Eesti meistrivõistlustel neljas maadlusstiilis esikolmiku koha: vabamaadlus (2. koht), sumomaadlus (1. koht), rannamaadlus (3. koht) ja kreeka-rooma maadlus (2. koht). Sumomaadluses tuli ta Eesti meistriks juba ka käesoleval, 2019. aastal. Nüüd ootavad ees sumomaadluse Euroopa meistrivõistlused, mis leiavad aset 18.-21. aprillini Tallinnas Sõle spordikeskuses.
Liitmäel on ka varasemast kogemus sumo Euroopa meistrivõistlustelt. Siis sai ta meeskondlikult kolmanda ja individuaalselt seitsmenda koha. Nüüd loodab ta seda tulemust parandada. “Praegu käib ettevalmistus. Eks siis paistab, kui võistlused kätte jõuavad. Kaua pole enam jäänud,” vastas Liitmäe küsimusele, missugused sihid ta endale selleks võistluseks seadnud on.

Aasta treener
Märjamaa valla parim nais-sportlane 2018 on Veronika Vodolaztšenko. Veronika osales treeneri käsul sumomaadluse Eesti meistrivõistlustel ja saavutas esikoha. Sarnaselt Liitmäega esindab ka tema MK-d Juhan.
2018. aasta Märjamaa valla parimaks treeneriks nimetati Olev Nisumaa. Tema õpilased võitsid ainuüksi 2018. aasta jooksul 35 tiitlivõistluste medalit. Kõige säravam neist oli kahtlemata Sandra Plamuse maailmameistrivõistluste kuldmedal sumomaadluses. Ega kahvatumad olnud ka Urmis Veimanni kuld- ning Hannes Välise pronksmedal Põhjamaade meistrivõistlustelt. Olev Nisumaa ütles, et on Märjamaa vallalt saadud tunnustuse eest tänulik. “Meil on nüüd uus suur vald ja olen nende tunnustuse eest tänulik,” sõnas Nisumaa. Varem oli Nisumaad treenerina tunnustanud endine Vigala vald.
Sportlikem perekond
Võistkondlikul tasemel on Märjamaal populaarne saalihoki. Sealne võistkond tuli eelmisel aastal Rapla maakonna meistriks ning see saavutus tagas ka valla parima võistkonna tiitli. Kõige sportlikumaks perekonnaks osutus perekond Kivisild.
Perepea Janno on teatavasti Eesti jalgpallikoondise abi-treener. Ees ootavad tihedad kuud. Juba 21. märtsil saab alguse uus Euroopa meistrivõistluste valiktsükkel. Esimeses mängus lähevad sinisärgid võõrsil vastamisi Põhja-Iirimaaga. Tänavu sügisel tulevad Tallinnasse mängima Hollandi ja Saksamaa koondis.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare