spot_img
-0.1 C
Rapla
Kolmapäev, 1 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
RSRaplamaa valimisaktiivsus jääb alla Läänemaale, ent edestab Harjumaad

Raplamaa valimisaktiivsus jääb alla Läänemaale, ent edestab Harjumaad

Riigikogu valimistele pühendatud veebilehel www.valimised.ee avaldatakse igal õhtul värske info valimisaktiivsuse kohta maakondade lõikes. Sealt tuleb välja, et 25. veebruari õhtu seisuga kell 20.29 oli Rapla maakonnas oma hääle andnud 4,1 protsenti valijatest. Terve Eesti peale oli samaks ajaks oma hääle andnud iga viies valija ning valimisaktiivsuse protsent oli 21,5.

Esmaspäeva õhtu seisuga oli Riigikogu valimistel üle kogu Eesti oma hääle andnud 189 532 valijat. Elektrooniliselt oli sealjuures antud 145 444 häält ning jaoskondades 44 088 häält. Kõigis jaoskondades on võimalik eelhääletada veel täna, 27. veebruaril kella 12-20. Hääletada saab nii elukohajärgses valimisjaoskonnas kui ka väljaspool elukohta hääletamist korraldavas jaoskonnas. Selliseid jaoskondi on igas vallas või linnas vähemalt üks.
Kui võrrelda Raplamaa senist valimisaktiivsust meie naabermaakondadega, on see olnud sarnane. Näiteks Järvamaal jäi see protsent 25. veebruari õhtu seisuga samuti 4,1 peale. Läänemaal oli selleks ajaks oma hääle andnud 5,8 protsenti valijatest ning Harjumaal 2,1 protsenti. Üleüldist valimisaktiivsuse protsenti on märgatavalt tõstnud aktiivne osalus e-hääletusel. Tervelt 76,7 protsenti kõigist seni antud häältest on tulnud e-hääletusega.

Raplamaa Sõnumid uuris ka Rapla kultuurikeskuses asuva valimisjaoskonna nr 1 statistikat. Jaoskond on olnud avatud alates neljapäevast, 21. veebruarist. Teisipäeva, 26. veebruari lõunase seisuga oli seal oma hääle andnud 430 valijat. Esimesel lahtiolekupäeval andis seal oma hääle 69 valijat. Suurem osa senistest valijatest käis seal nädalavahetusel. E-hääletamine lõpeb 27. veebruaril kell 18 ning eelhääletamine kell 20. Valimispäev on pühapäeval, 3. märtsil.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused