13.8 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSVabariigi aastapäeval selgitati maakonna meister saalijalgpallis

Vabariigi aastapäeval selgitati maakonna meister saalijalgpallis

Taavi Tüvist, treener

2019. aasta Rapla maakonna saalijalgpalli meistrivõistlustele registreerus tähtajaliselt, 22. veebruariks 6 võistkonda: FC Lelle, Kehtna JK, Märjamaa Kompanii, Lambisats C.F, Raplamaa JK I ja Raplamaa JK II.

Mängud peeti 24. veebruaril Raplas Sadolini spordihoones. Juhendi järgi peeti võistlused üheringilise turniirina, kus kõik võistkonnad kohtusid korra omavahel. Mänguaeg ühes mängus oli 17 minutit. Korraga viibis väljakul viis mängijat koos väravavahiga. Futsali reegleid ei kasutatud, aga element futsalist oli pall. Muud reeglid olid kohandatud saalijalgpalli reeglid. Väravad oli mõõdus 2 x 5 meetrit.
Esimese kahe-kolme vooruga sai kinnitust turniiri favoriitide paar – Kehtna ja Lambisats C.F. Kindlasti mängis siin oma rolli, et valdav osa nende võistkondade koosseisudest osaleb talvel erinevates futsali võistlussarjades (esi- ja rahvaliiga) ning tehakse ka saalides trenni. Kõige läbimõeldumat ja küpsemat meeskonnamängu näitasid kehtnalased. Teistes võistkondades esines rohkem hurraa-mentaliteeti ja mäng oli ehitatud rohkem individuaalsetele oskustele ning lootustele.
Mänguaja pikkus oli piisav, et selgitada parim ning juhuse faktor oli suhteliselt väike, et n-ö seis kuidagi ära hoida. Seda kinnitab ka vaid üks viigiline mäng (Kompanii – Raplamaa JK I 2:2). Skoorid püsisid viisakalt ühekohalised ja kedagi päris mutta ei tambitud. Kaks favoriiti marssisid võidult võidule ning üldvõitja selgitamine jäi viimase vooru omavaheliseks klaarimiseks, aga tabeli alumises osas oli tulemusi siia-sinna. Võistkonnad hoidsid sellega põnevust üleval turniiripäeva lõpuni.
Turniiri viimane mäng Kehtna ja Lambisats C.F vahel pidi otsustama üldvõitja. Väike, kuid oluline eelis oli kasutada lambikatel, sest viigilise tulemuse korral edastaksid nad kehtnalasi tabelis parema löödud-lastud väravate suhtega.
Kehtna püüdis mängu domineerida ja vallata palli, vastased seevastu otsisid kiireid vasturünnakuid. Tenno Samueli tabamus viis Kehtna nii mängu kui ka tabelit juhtima, aga oma vastus oli Daniel Kosubenkol Lambisatsist. Nüüd pidid kehtnalased riskima ja ründama, et meistriks tulla. Avanenud võimalust ei jätnud aga kasutamata Lambisats C.F mängija Taavi Laurits, kelle värav pani nii mängule kui ka turniirile punkti.

1. koht – Lambisats C.F, 15 punkti
2. koht – Kehtna JK, 12 punkti
3. koht – Raplamaa JK I, 7 punkti
4. koht – Raplamaa JK II, 6 punkti
5. koht – FC Lelle, 3 punkti
6. koht – Märjamaa Kompanii, 1 punkt

Võitjavõistkonnas mängisid Taavi Laurits, Karl-Martin Marrandi, Vidrik Teder (VV), Jesper Vahur, Teet Kallaste, Daniel Kosubenko, Taavi Ainsaar, Gert Gabrite. Turniiri korraldas Raplamaa Jalgpallikool koostöös Rapla Maakonna Spordiliiduga. Kohtunikud olid Rein Pajunurm, Mati Püü ja Taavi Tüvist.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare