14.9 C
Rapla
Kolmapäev, 19 juuni 2024
RSKuulus hunt asub Märjamaa vallas

Kuulus hunt asub Märjamaa vallas

Siim Jõgis

Eelmisel nädalal uppumissurmast päästetud kuulus hunt seikleb nüüd Raplamaal Märjamaa valla territooriumil.
Hunt päästeti Sindi paisu lähedalt Pärnu jõest 21. veebruaril. Talle paigaldati GPS-kaelus ning nüüd jälgib tema liikumisi Keskkonnaagentuur. Pärast loodusesse vabastamist on hunt liikunud põhja suunas ning jõudis Raplamaa piiresse, Vigala piirkonda.
Noor hunt on muutunud ka omamoodi meediastaariks. Tema päästmine ning liikumisteed jooksevad uudisena läbi kõigist suurematest väljaannetest. Aga mis saab, kui loom peaks kokku juhtuma jahimeestega? Staažikas jahimees Tiit Tammsaar sõnas, et sellist olukorda kartma ei pea. Ta rääkis, et tänavusel jahihooajal oli lubatud küttida 63 hunti, mis tähendab, et kvoot oli väike. “See lasti juba ammu ning kiiresti täis,” sõnas Tammsaar.

2 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare