7.7 C
Rapla
Pühapäev, 2 okt. 2022
spot_imgspot_img

Keskpäevaks oli Raplamaal hääle andnud 46,6 protsenti valijatest

Siim Jõgis

Täna toimuvatel Riigikogu valimistel oli kella 12 seisuga oma hääle andnud 46,6 protsenti Raplamaa valijatest. Üle terve Eesti oli valimisaktiivsus keskpäevase seisuga 46,8 protsenti. Kõige kõrgem on seni olnud osalusprotsent Harjumaal (52,6%) ja kõige madalam Ida-Virumaal (30,2%).

2015. aasta Riigikogu valimistel oli keskpäevaks hääletanud 42,4 protsenti valijatest. Kõik jaoskonnad on täna avatud kella 20-ni. Hääletada saab täna vaid oma elukohajärgses jaoskonnas. Kaasa tuleb võtta kehtiv isikut tõendav dokument, näiteks pass, ID-kaart või juhiluba. Valijakaarti ei ole vaja kaasa võtta. Eelhääletamisel ja e-hääletamisel antud häält valimispäeval muuta ei saa.

Terviseseisundi või mõne muu mõjuva põhjuse tõttu on võimalik ka kodus hääletada. Selleks tuleb esitada kirjalik taotlus oma elukohajärgsele jaoskonnakomisjonile või kutsuda hääletuskast koju telefoni teel hiljemalt täna kella 14-ks.

Rapla naabermaakondades on keskpäevase seisuga valimisaktiivsus järgmine:

Harjumaa 52,6 %
Järvamaa 46,6 %
Läänemaa 47,3 %
Pärnumaa 44,4 %

spot_img

3 KOMMENTAARID

3 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised