14.4 C
Rapla
Laupäev, 24 sept. 2022
spot_imgspot_img

Rapla võitis võõrsil Läti Ülikooli ning mängib Olybet liiga play-off’is!

Rapla korvpallikool

Avis Utilitas Rapla meeskonna jaoks oli pühapäeva, 24. märtsi õhtu äärmiselt õnnelik. Esiteks sai tähistada enda väga soliidset 97:75 paremust Läti Ülikooli vastu, kuid seoses asjaolude kokkulangevusega jõuti ühe veel olulisema verstapostini – sel aastal mängitakse Olybet Eesti-Läti korvpalliliiga finaalturniiril!

Riias toimunud kohtumise esimene veerand algas Rapla jaoks hästi ning kodumeeskonna ees mindi veidi enam kui kolme minutiga juhtima 9:3. Ka lõunanaabrid ärkasid seepeale ning mängupilt võrdsustus, seejärel pöördus ning järgmised minutid oli omakorda mõne punktiga peal Läti Ülikool. Veerandi lõpp näitas eelmisest kohtumisest tuttavat tasavägisust, kuid paari viimase rünnakuga sai Rapla taas vahet veidi enda kasuks pöörata – esimese kümne minuti järel oli seis 25:20.
Teine neljandik algas sealt, kus eelmine lõppes. Rapla tegi sujuva 11:2 spurdi ning vahe oli juba hoopis mugavam, 36:22. Läti Ülikool, kes muidu tihti vastastele kaugelt ohtlikuks saanud, hoiti vaos ning veerandi keskpaigakski hoiti vahe endisel tasemel, nüüd 40:24. Ka teises pooles oli edu pigem Raplal, kuna vahe suurenes veidi veelgi. Poolajapausile mindi Rapla poolt vaadates skooriga 51:33.
Tegelikult saabki mängu teise poolaja võtta kokku lihtsalt nii, et kõik oligi juba otsustatud. Ehkki vahet loksutati natuke siia-sinnapoole, jäi erinevus siiski umbes 15-20 punkti ümber ning Rapla jaoks kordagi ebakindlaks ei muutunud. Kolmanda veerandi lõpus oli skoor tablool 72:58 Rapla kasuks ning mängu lõppedes vahe veel veidi suurem 97:75. Rapla meestest oli resultatiivseim kaksikduubliga lõpetanud Hunter Mickelson: 18 p + 10 lp. Väga head minekut näitas ka Sven Kaldre, kellelt 19 punkti, 3 lauapalli ja koguni 7 korvisöötu.
Nagu enne mängu juttu oli, sõltus meie finaalturniirile pääsemine aga lisaks enda võidule ka Pärnu kolleegide tegemistest. Pärnu Sadama meeskond tegi oma töö tublisti ära: end Tallinna Kalev/TLÜ vastu 16-punktisest kaotusest tagasi võidelnud meeskond võitis lõpuks kohtumise 6 punktiga, 91:85. See tähendab, et Olybet Eesti-Läti korvpallimeistriliiga finaalturniiri 7. ja 8. kohale asetusid põhiturniiri lõpuks tänased võitjad – Avis Utilitas Rapla ja Pärnu Sadam.

Ühtlasi tähendab see meie jaoks, et järgmise kodumängu saame pidada üsna lühikese etteteatamisajaga juba täna, 27. märtsil, mil Raplasse sõidab uuesti Riia VEF, põhiturniiri 2. meeskond.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised