13.3 C
Rapla
Teisipäev, 30 mai 2023
RSMargus Muld pälvis tiitli “Põllumajanduse tippjuht 2019”

Margus Muld pälvis tiitli “Põllumajanduse tippjuht 2019”

Siim Jõgis

Märtsis Olustvere lossis toimunud konverentsil “Põllumees kui tippjuht” pälvis Trigon Dairy Farming Estonia AS-i ning Kaiu LT juht Margus Muld tiitli “Põllumajanduse tippjuht 2019”. Margus Muld ütles, et selliseid tähelepanuavaldusi on alati meeldiv saada ning tal on hea meel, et tema siiamaani tehtud tööd on pandud tähele.

Ta sõnas, et termin “tippjuht” sobib aina enam iseloomustama põllumajandusettevõtete vedajaid. Kaugele maha on jäänud need ajad, kui põllumajandusse sai suhtuda kui hobisse. Muld rääkis, et farmid on läinud aina suuremaks, toodang samuti. Seetõttu tuleb ettevõtjatel lähtuda igasuguste otsuste langetamisel ennekõike maailmaturu hindadest. “Tippjuht on sobiv termin sellise tegevuse kirjeldamiseks,” rääkis Muld.
Alles hiljuti avati Kaius uus 500-kohaline lüpsilehmalaut. Muld rääkis, et see on hästi käima läinud ja praeguse seisuga kõige kõrgema toodanguga piimafarm Eestis. Muld ütles, et praegu annavad sealsed lehmad päevas 45-46 kilogrammi piima. See tähendab, et ühes aastas annab lehm ligikaudu 13 200 kilogrammi piima. Tänu headele tingimustele uues laudas võib see number tegelikult kujuneda veel suuremaks. Muld ütles, et praegu liigutakse lausa 13 800 kilogrammi graafikus ühe lehma kohta aastas.
Põllumajanduse tippjuhi tiitli andis Margus Mullale üle maaeluminister Tarmo Tamm. Pressiteate vahendusel andis Tamm sellise kommentaari: “Tean Raplamaa piimatootjat Margus Mulda kui uuendusmeelset, järjekindlat ja tulemuslikku põllumeest, kes püüdleb pidevalt uute rekordite poole. Margus suudab ka keerulisest olukorrast, olgu see siis põuane või liigniiske suvi, võitjana välja tulla. Ta on põllumees, kes väärtustab kaasaegset töökorraldust ja tal on alati tulevikuplaanid ja -eesmärgid silme ees.” Margus Mulda autasustati skulptuuriga “Kuldne viljapea”, mille autor on Tiiu Kirsipuu.
Praegu käivad koalitsiooniläbirääkimised ning Muld ütles, et põllumehe seisukohast tal erilisi ootusi ei olegi. “Kõik võiks jätkuda nii, nagu see seni käinud on,” rääkis ta. Spetsiaalselt tõi ta välja üleminekutoetuse ehk top-up toetuse, mille valitsus 2016. aastal taastas. “Tähtis on, et see säiliks ning ma ei tea, et keegi oleks lubanud seda ära kaotada ka. Samuti ootame põllumeestena poliitikutelt, et nad Euroopa Liidus meie huvide ning toetuste eest seisaksid,” rääkis Muld.
Margus Muld ei ole ainuke Raplamaalt pärit ettevõtja, kes põllumajanduse tippjuhi auhinna pälvinud. 2014. aastal sai selle OÜ Kehtna Mõisa juht Märt Riisenberg.

Põllumajandussektori tippjuhi tiitli on eelnevatel aastatel pälvinud:
2018 – Männiku Piim OÜ juht Avo Samarüütel
2017 – Kõljala Põllumajanduslik OÜ juht Tõnu Post
2016 – OÜ Avispeamees juht Jaak Läänemets
2015 – OÜ Estonia tegevjuht Ain Aasa
2014 – OÜ Kehtna Mõisa juht Märt Riisenberg
2013 – OÜ Voore Farm juht Indrek Klammer

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused