20 C
Rapla
Kolmapäev, 17 aug. 2022
spot_imgspot_img

Politsei kaardistas kohad, kus turvakaameratest abi oleks

Siim Jõgis

Viimatisel Raplamaa Omavalitsuste Liidu täiskogu istungil oli teemaks turvakaamerate seis Rapla maakonna avalikes paikades. Rapla politseijaoskonna juht Janno Ruus tõi oma ettekandes välja, et koos partneritega on kaardistatud kohad, kus kaamerate paigaldamine on kindlasti abiks.

Mõned nädalad tagasi toimus Rapla linnas vargus, mille tuvastamisel olid abiks just turvakaamerasalvestised. 86-aastase proua käest tõmmati ühe eramu ees ära kandekott, milles oli käekott sularahaga. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 41-aastase mehe.
Täpsemalt rääkis selle kohta Rap­la politseijaoskonna juhtivuurija Jaan Aas: “Tegemist on Raplas ja Raplamaal pigem erandliku juhtumiga, millesarnaseid õnneks väga tihti ei esine. Menetluse käigus kogutud andmete põhjal tegutses mees üksi ning tegemist ei olnud pikalt planeeritud ettevõtmisega, vaid pigem hetkeemotsiooni ajel toime pandud süüteoga. Ohver ja teo toimepanija olid teineteisele võõrad. Küll aga on teo toime pannud mees oma varasemate süütegude tõttu politseile teada. Hetkel on asi kohtueelses menetluses.”
Jaan Aas jätkas: “Inimeste turvatunnet ohustavad rikkumised on politsei suure tähelepanu all. Tänan häirekeskusesse helistanud isikut ning julgustan inimesi oma tähelepanekutest politseid teavitama. Kõige lihtsam viis selleks on helistada hädaabinumbril 112. Mida kiiremini jõuab info rikkumisest politseini, seda kiiremini saame me ka reageerida ning olukorra lahendada. Antud juhtumi puhul õnnestus politseil teo toime pannud isik loetud tundide jooksul tabada.”
Janno Ruus sõnas, et see kuriteoepisood avastati just tänu turvakaamera salvestisele. Praegu on Rapla maakonna avalikes paikades kokku 33 turvakaamerat. Rapla vallas asub neid 8, Kohila vallas 15, Märjamaa vallas 1 ja Kehtna vallas 9. Eraldi võib veel välja tuua Kaiu, kus avalikus kohas on kaamerad üleval kolmes kohas ning Ruusi sõnul on see piisav.
Ta tõi oma ettekandes välja, et turvakaamerad võiksid katta kõiki maakonna vallakeskusi. “Oleme Raplamaal partneritega seda teemat arutanud ja kaardistanud kohad, kus kaamerad kindlasti abiks on. Need asuvad põhiliselt vallakeskustes Raplas, Märjamaal, Kehtnas, Kohilas. Kohilas on seis hetkel kõige parem – seal on kaasaegsed turvakaamerad olemas. Kuna kaamerate soetamine ja paigaldamine on kohaliku omavalitsuse otsustada, on mul keeruline hinnata, kuivõrd realistlik on sellel aastal kõik piirkonnad nendega varustada,” rääkis Ruus ja lisas: “Neid on igas piirkonnas, kuid paljud kaamerad vajaksid uuendamist. Selleks, et kaamerad vastaksid praeguse aja nõudmistele, nii pildikvaliteedi kui ka salvestamise võimekuse osas, teeb PPA kohalike omavalitsustega koostööd.”

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised