-0.1 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
RSRapla Rotary klubi humanitaarstipendiumi pälvis Karmen Palusoo

Rapla Rotary klubi humanitaarstipendiumi pälvis Karmen Palusoo

Tõnis Blank, Rapla Rotary klubi liige

Nagu igal aastal, nii andis ka tänavu Rapla Rotary klubi välja humanitaarstipendiumi. Seda on antud välja juba ligi paarkümmend aastat. Stipendiumi 1000 eurot saab seekord Karmen Palusoo.

Tema kandidatuuri esitas Rapla muusikakool. Muusikakooli direktor Rita Kikajon iseloomustab Karmenit järgmiselt: „Karmen Palusoo on väga andekas ja väga töökas noor 21-aastane muusik, kes on aastaid ilmestanud oma suurepäraste esinemistega väga paljusid üritusi ja kontserte maakonnas ning viimastel aastatel ka Tallinnas ja mujal vabariigis.
Karmen Palusoo on Rapla muusikakooli vilistlane, kes lõpetab tänavu Tallinna G. Otsa nim muusikakooli Peeter Malkovi flöödiklassi interpretatsiooni õppekaval.
Juba Rapla muusikakoolis õppides avaldus Karmeni anne ja töökus. Ta esindas kooli väga paljudel regiooni ja vabariiklikel konkurssidel suurepäraselt, noppides erinevaid auhindu. 2018. aastal saavutas Tallinna G. Otsa nim muusikakooli, Tallinna muusikakeskkooli ja Heino Elleri nim Tartu muusikakooli vahelisel “Kolme kooli konkursil” nooremas vanuseastmes diplomi.
Tänu oma ande realiseerimisele ja töökusele oli tal suur au esineda 2019. a kontserdil Tallinna Kammerorkestri ees solistina. On teinud koostööd ka Tallinna Teaduste Akadeemia Naiskooriga.
Karmen mängib Eesti Noorte Puhkpilliorkestris alates 2014. aastast. Orkester saavutas 2017. aastal toimunud konkursil „Welt Jugendmusik Festival“ Zürichis teises kategoorias II koha. 2017-2018 toodi koos teiste üle-eestiliste noortekollektiividega lavale EV 100 raames valminud Pärt Uusbergi uudisteos “Eestimaa atmosfäärid”.
Karmen mängib ka Otsa-kooli sümfooniaorkestris. 2018. aasta novembris toodi koos Estonia teatri poistekooriga Estonias lavale muusikalavastus “Kastanid tulest”.
2019. aasta veebruaris sai Karmen eduka flöödimängijana võimaluse end täiendada vahetusõpilasprogrammis Madeira kunstide koolis (Conservatório – Escola Profissional das Artes da Madeira) professor Pedro Camacho flöödiklassis ning osaleda sealse sümfooniaorkestri töös.
Kõikidel Tallinnas oldud õpinguaastatel on ta olnud tegev ka Rapla muusikakooli kontsertidel ning olnud nõu ja jõuga abiks ka meie flöödiklassi tegemistes.
Humanitaarstipendium oleks Karmenile väga suureks abiks isikliku flöödi soetamisel. Hetkel mängib ta Tallinna G. Otsa nim muusikakoolist laenatud pilliga. Kindlasti jätkab ta flöödiõpinguid pärast Otsa-kooli lõpetamist Tallinna Muusika- ja Teatriakadeemias, kus isikliku pilli omamine on hädavajalik. Samuti on tal kavatsus ennast täiendada kas vahetusõpilasena Erasmuse vahetusõpilaste programmi kaudu või statsionaarse üliõpilasena mõnes välisülikoolis.”
Humanitaarstipendiumi eesmärk on toetada Rapla maakonnast pärit kuni 30-aastaste noorte humanitaar- ja haridusalaste projektide väljatöötamist ja rakendamist Rapla maakonnas ja/või õpinguid Eesti Vabariigi kõrgkoolides humanitaaraladel, samuti õpinguid välisriikide ülikoolides.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare