14.4 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSRiia VEF Raplale oma kodusaalis mingit võimalust ei jätnud

Riia VEF Raplale oma kodusaalis mingit võimalust ei jätnud

Rapla korvpallikool

Avis Utilitas Rapla käis pühapäeva, 31. märtsi õhtul külas Läti ühel parimal meeskonnal Riia VEF-il, kellega peeti Olybet Eesti-Läti korvpalliliiga teine veerandfinaal. Sel korral oli VEF-i paremus täiesti eksimatu, kuivõrd see pandi maksma koguni numbritega 121:71.

Sel korral ei olnud raplakatel mängu alguses enda käimasaamisega mingit probleemi ning esimesed minutid hoiti koguni nappi liidripositsiooni. Seejärel mängupilt tasakaalustus ning liiguti punkt punktis, väga tasavägiselt. Avaveerandi viimasel kahel minuti õnnestus VEF-il aga mängu esimese spurdiga maha saada ning skoor sireeniks 34:23, paremus kodumeeskonnale.
Hoopis visamalt algas aga teine neljandik. VEF-i spurt muudkui venis ning nüüd oli Raplal tükk tegu, et mäng käima saada. Tasahilju hakkasid punktid tulema, kuid VEF-i mäng õnnestus rohkem ning 20-punktine vahe oli tablool esimene kord juba veerandi keskpaigas. Ehkki vahe käis sellest piirist nii üles- kui ka allapoole, oli poolajapausile suundudes erinevus jälle täpselt 20 punkti – 64:44.
Poolajavahetus ei toonud Rapla jaoks mängu positiivset muutust, pigem vastupidi. VEF-il õnnestus mäng mõlemal väljakupoolel hästi ning vahe muudkui kärises. Kolmanda veerandi jooksul lähenes vahe jõudsalt 30 punktile ning veidi enne neljandiku lõppu see ka kätte saadi. Viimasele veerandile läksid meeskonnad vastu seisult 89:54.
Mida mänguaeg edasi, seda rohkem Rapla hoog rauges ning kaugemale VEF läks. Mõni minut pärast neljanda veerandi algust said lätlased skoori juba kolmekohaliseks, pärast viit minutit oli skoor 109:60 ning mängu lõpuvileks 121:71. Riia VEF-i paremus oli seekord absoluutne. Rapla meeste parim oli eile topeltduubliga Hunter Mickelson, kellelt 16 punkti ja 10 lauapalli. 15 punkti, 2 lauapalli, 2 korvisöötu ja 3 vaheltlõiget sai statistikasse Sven Kaldre, 13 punkti ja 4 lauapalli tõi Brian Williams.
Avis Utilitas Rapla jätkab nüüd hooaega Eesti meistrivõistlustel. Järgmine kodumäng on veerandfinaalseeria algus – kolmapäeval, 10. aprillil peame kodusaalis esimese kohtumise Pärnu Sadama vastu. Kolme võiduni peetava seeria teine mäng peetakse Pärnus pühapäeval, 14. aprillil, tagasi Raplasse tuleb seeria teisipäeval, 16. aprillil. Juhul kui kolme võiduni jõudmiseks läheb vaja rohkem kohtumisi, peetakse neljas 20. aprillil Pärnus ning viies 22. aprillil taas Raplas.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare