-0.1 C
Rapla
Laupäev, 27 apr. 2024
RSMahlamäe katlamaja läheb lammutamisele

Mahlamäe katlamaja läheb lammutamisele

Siim Jõgis

Rapla üks märkimisväärsemaid kolehooneid läheb lõpuks lammutamisele. Kui kõik läheb plaanipäraselt, on suve alguseks Mahlamäe nõlval asuv vana katlamaja lammutatud ning plats puhas. Täpset kuupäeva nende tööde teostamiseks siiski veel paigas ei ole.

Krunt, millel vana katlamaja asub, kuulub ettevõttele Mivo Ehitus OÜ. Nemad ongi kolehoone lammutamise plaani võtnud. Ettevõtte juhatuse esimees Avo Allikmäe rääkis, et lammutusprojekt on Rapla vallavalitsusele esitatud. Nüüd oodatakse ametnikelt rohelist tuld, et võiks tööga pihta hakata. “Niipea kui kinnitus tuleb, saame kohe alustada. See on vaid kooskõlastamise küsimus. Täpset kuupäeva praeguse seisuga paigas ei ole,” rääkis Allikmäe. Küll aga ütles ta, et loodab katlamaja lammutamisega saada ühele poole kevade jooksul ning kindlasti enne suve algust.
Allikmäe sõnul ei ole tegemist keeruliste töödega. Nende läbiviimiseks on juba olemas ka alltöövõtjad. Praegusel kujul ei ole vanal katlamajal mingisugust ehitusväärtust. Tegemist on ohtliku ja laguneva hoonega. Varinguoht on seal igal juhul märkimisväärne. Hoone on ümbritsetud lukustatud aiaga ning võõraid ei ole lubatud sinna uudistama. Kogu krundi pindala on sealjuures ligikaudu 3800 ruutmeetrit.
Katlamaja lammutamine muudab oluliselt ka visuaalset vaadet Mahlamäe piirkonnale. Praegusel kujul ei ole kindlasti tegemist ilusa visiitkaardiga ei Mahlamäele ega Raplale laiemalt. Territooriumil kasvavad ka mõned puud ning nende kohta ütles Allikmäe, et esialgu jäävad need kasvama. Väiksem võsa võetakse küll maha, sest see jääb lammutustöödele ette. Kui edasiste plaanide elluviimisel peaksid puud ette jääma, tuleb Allikmäe sõnul planeerida lihtsalt uus haljastus.
Aga mis sellest krundist edasi saab, kui katlamaja on lammutatud? Tegemist on mitmeski mõttes hea asukohaga – lähedal nii kaubandusele, elumajadele kui ka mitmetele teistele teenustele. Allikmäe ei soovinud esialgu edasistest plaanidest rääkida, sest need ei ole tema sõnul veel paigas. Küll aga on selge nii palju, et niisama tühjalt see plats seisma ei jää. Mingisugune ehitustegevus sinna peale tuuakse, kuid millal ja mis täpsemalt, seda ei osanud Allikmäe öelda.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare