-1.4 C
Rapla
Esmaspäev, 17 jaan. 2022

Selgusid maakonna parimad noored lauljad

Helerin Väronen

Eelmise laupäeva, 13. aprilli pärastlõunal olid Rapla kultuurikeskuse kinosaali kogunenud maakonna parimad laululapsed. Toimus “Raplamaa laulukarussell 2019” finaal, mille käigus valiti varasemate eelvoorude võitjate, 21 laulja seast välja vanusegruppide kuus paremat.
Kõige nooremad esinejad, 3-4-aastased võlusid pealtvaatajad ära juba ainuüksi oma armsa olekuga.

Väikesed tüdrukud ütlesid enamasti, et nende soov on saada tulevikus kas lauljaks või tantsijaks. Eks pikk tee sinnani on küll veel minna, kuid kui laulda sama julgelt nagu vanusegrupi võitja Marii Kaselt, kes esitas laulu “Kui mind keegi ei käseks”, on pool võitu juba käes.
Teise vanusegrupi iseloomustustest paistis silma, et tegemist on tõeliste energiapallidega, kes asendaks vajadusel päikestki ning tormavad sinna, kuhu vaja, ja ka sinna, kuhu pole vaja. Ja see iseteadlikkuse kasv paistis eriti silma parimaks tunnistatud Kirke Ergi loost “Tahan, ei taha”. Kolmanda vanusegrupi lauljate hobideskaala on muutunud aina pikemaks, esinemistesse oli lisatud tantsusamme ja oli kuulda ka mehelikumaid noote. Võit läks aga siiski tüdrukule. Elisabet Ööpik võlus publiku ja žürii ära looga “Hümn päikesele”.
Neljandat vanusegruppi alustas eriti energiliselt Marie Kala looga “Pardike ja mooniõis”. Energiast ja väikestest krutskitest pakatas ka Robin Tärno võidulugu “Hammusta, Mihkel!”. Viienda vanusegrupi noorte esinemise puhul oli kuulda, et aplaus saalis läks aina valjemaks ja iga laulja puhul tekkis tahtmine veel mõnd nende lugu kuulda. Kõigi nelja teekond muusika juurde on alguse saanud juba päris noorena ja seda oli lavalises olekus ja enesekindluses ka tunda. Vanusegrupi võitja Janelle Pütt rokkis oma looga “Ei võrdset sulle” igatahes täielikult.
Viimase vanusegrupi lauljatele on muusika muutunud justkui osaks nende vereringest ja nende esitused panid ideaalse punkti laulukarusselli finaalkontserdile. Ja eriti täiuslik punkt päevale oli Kert Markus Valdeki “Why Don´t We Just Dance”, mis oli vähemalt sama hea kui selle loo originaal.
Noori lauljaid hindas kolmeliikmeline žürii, kuhu kuulusid vokaalpedagoog ja muusikaõpetaja Sirje Medell, tunnustatud koormeister Mai Simson ning huvikooli Meero Muusik õpetaja ja laulja Madli Ainsalu.
Lauljaid saatis bänd koosseisus Vahur Soonberg klahvpillidel, Vahur Vessart kitarril, Toivo Nilson basskitarril ning Marek Lillemägi trummidel. Päeva juhtisid Carl Alas ja Eliise Orav, kes lugesid iga esineja kohta ette väikese tutvustava teksti.

Tulemused:
I vanuserühm 4-aastased
I koht Marii Kaselt, juhendaja
Thea Paluoja, Rapla Laulustuudio
II vanusegrupp 5-7 a
I koht Kirke Erg, juhendaja
Pilvi Pärnapuu, Hagudi lasteaed
III vanusegrupp 7-9 a
I koht Elisabet Ööpik, juhendaja Thea Paluoja, Rapla Laulustuudio
IV vanusegrupp 10-12 a
I koht Robin Tärno, juhendaja
Thea Paluoja, Rapla Poistekoor
V vanusegrupp 13-15 a
I koht Janelle Pütt, juhendaja Merit Männiste
VI vanusegrupp 16-… a
I koht Kert Markus Valdek,
juhendaja Thea Paluoja,
Raplamaa Noorte Meeskoor

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised