3.4 C
Rapla
Esmaspäev, 20 sept. 2021

Kunstikonkursi “Oma silmaga” parimad said tunnustatud

Helerin Väronen

Kehtna kunstide kooli kunstikonkursil „Oma silmaga 2019” osales sel aastal 10 kooli ja töid laekus 280.

Sel aastal oli konkursi alateema „Minu hinge loom” ning oodatud olid vahvad tõlgendused loomamaailma ja inimühiskonna kokkupuudetest või loomadest, kes lastele kuidagi südamelähedased.
Konkursi eesmärk on innustada lapsi kunstiga tegelema ja tunnustada andekate laste ja noorte kunstialast tegevust. Neljapäeval, 18. aprillil oli Konuveres Papagoi Keskuses 17. kunstikonkursi tunnustusõhtu. Kuna konkursil on mitmeid toetajaid ja pikaajalisi sõpru (ROL, Kultuurkapital, Kehtna vald, Ene ja Peeter Padrik, Kehtna Mõis OÜ), premeeriti iga vanusegrupi kõige tublimaid noori kunstnikke rahapreemiaga. Välja anti ka kokku 42 eripreemiat ja lisaks andis Kehtna vald enda poolt kaks preemiat.
Žüriisse kuulusid graafik ja illustraator Made Balbat, Kose kunstikooli kunstiõpetaja Kaili-Angela Konno ja Eidapere kunstiõpetaja Mari Vest. Konkursi peapreemia pälvis Eliise Võigemast, kelle töö kohta on Kaili-Angela Konno kirjutanud, et tegemist on fantaasiarikka tööga, mis on tehniliselt hästi teostatud, mõttetihe ja kogu teose võttis hästi kokku huumoriga vürtsitatud pealkiri. Žürii hinnangul oli näha, et autor oli innustunult, põhjalikult ja rõõmuga oma töö teostanud.
Noorema vanuserühma kohta toodi välja, et esikohatööd eristusid tugeva värvikäsitluse ja selge ideega. Mitmed tööd üllatasid žüriiliikmeid teostuse ja ideeküllusega. Keskmises vanuserühmas tõusid esile tehiliselt eripärased tööd ja kolme esimese koha valimine oli kõige keerulisem. Just selles vanuserühmas oli kõige enam töid seotud keskkonna valupunktide ja loodushoiuga.
Vanema vanuserühma võidutööd erinesid nii tehniliselt teostuselt kui ka mõttelt.
Mai algusest saab konkursi parimaid töid vaadata Kehtna kunstide koolis. Konkursi korraldaja, Kehtnakunstide kooli direktori Anne Ummalase sõnul suudavad konkursile laekunud tööd teda igal aastal üllatada, laste andekus paneb teda siiralt imestama. Kõikidest töödest õhkub siirust ja armastust loomade vastu ning seekordsed tööd puudutasid ka väga sügavmõttelisi ja aktuaalseid teemasid – nutimaailma pealetulemine, loodushoid ja mure meie planeedi ja mere puhtuse pärast.
Pärast tublimate kunstnike ja nende juhendajate tunnustamist jagunesid õpilased kahte gruppi. Samal ajal kui ühed joonistasid papagoisid ja sõid kringlit, vaatas teine grupp papagoietendust. Saadi targemaks nii lindude kohta üldisemalt kui ka papagoide suhtes. Nii mõnigi lahkus tunnustusõhtult sooviga saada endale papagoi ja juba bussis hakkasid kingiks saadud joonistusplokkidesse valmima uued pildid.

Tulemused:
“Oma silmaga 2019” peapreemia
Eliise Võigemast “Kui ma oleksin jänes, saaksin endale lubada laiskust”, Märjamaa muusika- ja kunstikool, juhendaja Kertu Tort

I vanuserühm,
7-10-aastased:
I preemia: Jo Dione Kalda “Minu mõtteloomad”, Märjamaa rahvamaja loovusring, juhendaja Eve Burmeister
II preemia: Geiri Post “Pere liige Flake”, Märjamaa gümnaasium, juhendaja Eve Burmeister
III preemia: Marie Eliise Tiits „Minu suur hingeloom”, Märjamaa rahvamaja loovusring, juhendaja Eve Burmeister
III preemia: Gregor Nilisk „Kõige paremad sõbrad”, Märjamaa rahvamaja loovusring, juhendaja Eve Burmeister

II vanuserühm,
11-13-aastased:
I preemia: Annabel Nüganen “Olemine on mõnus2, Järvakandi kool, juhendaja Piret Meos
II preemia: Kaisa Kruusmäe “Minu hinge hobune”, Kehtna kunstide kool, juhendaja Saima Randjärv
III preemia: Mirtel Pärnpuu „Hip-hop kass“, Kehtna kunstide kool, juhendaja Seily Sõgel-Raid

III vanuserühm,
14-18-aastased:
I preemia: Elisabet Vaikre
„(M)ärka enne, kui on hilja!“, Järvakandi kunstikool, juhendaja Keiu Kuresaar
II preemia: Madliin Küla “Õunamahl”, Rapla gümnaasium, juhendaja Saima Randjärv
III preemia: Kadri Maarja Peep „Kaos, minu hingeloom“, Kohila koolituskeskus, juhendaja Avely Jaave

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,159JälgijatFollow

Viimased uudised