11.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSMärjamaal tuleb seiklusvõistlus ACE Xdream

Märjamaal tuleb seiklusvõistlus ACE Xdream

Reet Saar

Pühapäeval, 28. aprillil vallutavad Märjamaa seiklejad, sest toimub seiklussarja ACE Xdream hooaja esimene osavõistlus. Selle käigus otsivad kolmeliikmelised võistkonnad maastikule peidetud kontrollpunkte, läbides rada joostes, ratastel ja kanuuga.
Lisaks ootavad rajal lahendamist erinevad lisaülesanded, mis panevad proovile osalejate osavuse, julguse ja täpsuse.

Lisaülesannete hulk sõltub maastiku eripärast ja rajameistri otsusest. See võib olla nt ujumine, takistusrada, rattakross, laskmine, pusle kokkupanek, jõu-, mõtlemis- või köieülesanded.
Seiklussarjal on käsil 16. hooaeg. Igal aastal on kuus võistlust, neist üks talvel, neli suvel ja viimasena sügisel vaid ratastel. „Xdreami eripära on see, et meie võistlus toimub iga kord uuel maastikul ehk osalejale on alati kõik uus ja kordumatu. Märjamaa on kindlasti koht, kuhu paljud meie osalejad pole varem sattunud ning meie seikluse kaudu on hea võimalus selle kauni paigaga lähemalt tutvuda,” ütles Xdreami peakorraldaja Sten-Eric Uibo. Märjamaa kandi valisid Uibo ja rajameister Elo Saue välja selle järgi, et oleks kanuutamise võimalus, kuid samuti võistluskeskuse koht. Koostöövalmis gümnaasiumipere pakkus selleks oma võimalusi.
Võistlejad liiguvad kolmel rajal. Sportlastele mõeldud A-rada on kõige ekstreemsem, seikluslik B-rada sobib nn tavainimestele ja kõige lihtsam C-rada noortele ja algajatele. Rajal on 70–80 kontrollpunti ja 3–5 lisaülesannet. Võitjad kulutavad distantsi läbimiseks vastavalt viis, kolm ja pool või poolteist tundi, aga Uibo toonitas, et keskmised võistlejad võivad sellele lisada kuni paar tundi juurde.
Märjamaa etapile on oodata ligi 500 osalejat. Korraldajad panevad südamele, et pühapäeval tasub olla liikluses topelt ettevaatlik, sest võistlejad liiguvad avatud liiklusega teedel ja peaaegu kogu valla piires. Samuti palutakse sellel päeval hoida lahtised koerad kindlasti kinni. Kuna tegemist on orienteerumisega, võivad võistlejad eksida ka kohtadesse, kuhu korraldaja nende liikumist ei planeerinud. „Seega palume mõistvat suhtumist, kui keegi teie eramaale või koduhoovi satub ning õiget suunda juhtub küsima,“ ütles Uibo.
ACE Xdream stardib kell 11 Märjamaa gümnaasiumi staadionilt. Võistluskeskuses jagatakse ka avatud raja kaarte, mille abil saab minna kontrollpunktidesse võistlust jälgima.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare