-13.9 C
Rapla
Teisipäev, 5 dets. 2023
RSPurila loomade probleemile leiti lahendus?

Purila loomade probleemile leiti lahendus?

Siim Jõgis

Viimastel aastatel on Purilas olnud tõsiseid probleeme ringi hulkuvate kariloomadega. Neid on sattunud nii naabrite maale kui ka maanteele, kus on tekkinud liiklusohtlikke olukordi. 2018. aasta novembris kirjutas Raplamaa Sõnumid ka sellest, et Purilas leiti lagunenud laudast kümnete lehmade ja vasikate korjused.
Nii veterinaar- ja toiduametil, politseil kui ka Rapla vallavalitsusel on olnud varem keeruline omanikku kätte saada, kuid nüüd tundub, et on jõutud lahenduseni.

Rapla valla järelevalvespetsialist Aime Link rääkis, et loomade omanikuga korraldati kokkusaamine tänavu 26. märtsil. “Loomade omanikule selgitati tema kohustusi. Samuti selgitati, et kui omanik ise ei suuda loomi kinni püüda, korraldab püüdmise vallavalitsus,” rääkis Link. Selle tulemusena lubas loomapidaja, et teeb kõik võimaliku loomade kinnipüüdmiseks. Ühtegi konkreetset tähtaega, mis ajaks ta oma loomad kinni püüab, ta toona küll ei andnud.
“Samas on ta meiega korduvalt ühendust võtnud ja teavitanud, mida on teinud, et loomi kätte saada. Loomaomaniku selgituste kohaselt on veised pelglikud ning inimesi ligidale ei lase, mistõttu võtab nendele ligipääsemine aega,” rääkis Link. Samas on loomade omanik olnud aktiivne suhtleja ning pidanud vallavalitsusega tihedat kontakti. “Omanik on korduvalt pärast meie kohtumist ühendust võtnud ning andnud infot, kuidas on tal loomade püüdmisega asjad edenenud,” rääkis Link. Nüüd tundub, et kogu probleem on leidnud lahenduse, sest kaks nädalat tagasi andis omanik vallavalitsusele teada, et loomi ta enam Purilas ei pea.
Veterinaar- ja toiduameti Läänemaa-Raplamaa keskuse juhataja Aavo Lumi on selle probleemiga olnud kursis ning tegelenud juba aastaid. Ta ütles, et temani on jõudnud info, et loomade omanik on neid Purilas likvideerimas. Teisipäeval, 23. aprillil toimus veterinaar- ja toiduameti kohtumine Raplamaa Omavalitsuste Liidu juhi Heiki Hepneri ning maakondliku talituse juhi Andrus Saarega. Teiste seas oli laual ka seesama Purila loomade teema. Lumi avaldas lootust, et olukord võiks tõepoolest nüüd pöörata normaliseerumise poole. Ta ütles, et ka politsei pole viimasel ajal tema teada Purilast saanud selle kohta teateid, et veised oleks kuskil laiali.
“Tundub, et olukord hakkab paranema,” sõnas Lumi. Siiski ei ole ta selles veel päris kindel. Ta lisas, et kuna on selle probleemiga kaua aega tegelenud, saab ta öelda, et loomade omanikku ei saa usaldada mitte üks protsent seni, kuni olukord on tõesti lahenenud. Praegu tundub siiski, et päikesekiired on pilve tagant välja tulnud ning Lumi avaldas lootust, et probleem saabki lahendatud.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused