-1.2 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSMees ja naine filmisid Rapla spordihoone riietusruumis tuttavaid

Mees ja naine filmisid Rapla spordihoone riietusruumis tuttavaid

Raplamaa Sõnumid
Märtsis leiti Rapla spordihoone riietusruumist käterätikusse peidetud telefon, mis salvestas riietusruumis toimuvat. Juhtumi uurimiseks alustati kriminaalasi.
„Praeguseks oleme välja selgitanud, et möödunud aasta septembrist kuni selle aasta märtsi keskpaigani, see on poole aasta vältel, filmiti erinevatel aegadel mobiiltelefoniga Raplas Sadolini spordihoone nii meeste kui naiste riietusruumides viibivaid inimesi. Meil ei ole infot, et filmitud oleks pikema perioodi kui poole aasta vältel ning telefon ei olnud riietusruumis pidevalt, vaid see toodi spordihoonesse kindlate treeningute ajal,“ rääkis Rapla eriasjade uurija Ritve Reinumäe.
21. märtsil peeti kahtlustatavatena kinni 31-aastane mees ja 39-aastane naine. „Kahtlustatavate ütluste kohaselt soovisid nad filmida oma riietusruumis viibivaid tuttavaid. Praeguseks kogutud tõendite alusel saame öelda, et kahtlustatavad hoidsid filmitud salvestisi enda isiklikes seadmetes ega levitanud neid,“ ütles uurija.
Prokurör Aarne Pruus ütles, et uurimine on alustatud karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb ebaseaduslikku jälitustegevust. „Kahtlustuse järgi koguti filmimisega andmeid kindlate inimeste kohta. Sellise kuriteo toimepanijat võib oodata rahaline karistus või kuni kolme aasta pikkune vangistus,“ ütles prokurör.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare