11.6 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSRaplas vallutab südameid uus sushikohvik SushiMushi

Raplas vallutab südameid uus sushikohvik SushiMushi

Sisuturundus

Veebruarist alates tegutseb Rapla kesklinnas hubane sushikohvik SushiMushi. Menüüs on seal 25 erineva maitsega sushit, lisaks suupisted, koogid ja alates maikuust ka erinevate lisanditega salatid.

Kohviku sisevaade. Fotod: Siim Solman

„Meil on kujunenud oma püsiklientuur, kes käib iga päev. Aga kes ei ole veel jõudnud, on väga teretulnud,” kutsub kohviku eestvedaja Liisi Redlich. Kohtume temaga sealsamas kohvikus, ajame juttu ja vaatame, kuidas ta klientidele sushit valmistab.
Kohviku saamislugu algas sellest, et Liisi hakkas paar aastat tagasi oma koduköögis sushit valmistama. Tema tegi valmis ja kuller viis kohale. „Kuna siis oli näha, et see koht on Rapla turul täitmata ja inimeste huvi suur, mõtlesin, et tulevikus tuleb see kohvik ära teha. Mu enda väike köök ei olnud piisavalt suur, et oleks jõudnud toota nii palju, kui taheti,” räägib Liisi ning lisab, et kui avanes võimalus asuda rendipinnale, kus täna tegutsetakse, oli ajastus tema jaoks ideaalne. „Uus maja, uus keskväljak selle lähedal, parkimiskohad,” loetleb ta aadressil Tallinna mnt 25 asuva kohviku asukoha plusse.

Värskelt valminud tellimus.

Suurem osa pakutavatest sushidest valmib universaalsete retseptide järgi, ent igat maitset on pisut enda järgi kohandatud. Samas on menüüs ka erilisi sushisid, näiteks firmaroog MushiSushi, mis on mõnus küpsetatud sushi, mille sees lõhe ja juust, vürtsiks pisut jalapeňot ja peale on puistatud wasabi pähkli puru. (Saame seda sushit maitsta ja see on tõesti hea.)
„Läänemaailma sushi erineb Jaapani enda sushist. Sellist sushit, mida meie siin serveerime, seal ei ole. Lääne kultuur on teinud sushist väga värvika toidu koos erinevate kastmete ja küpsetusvõtetega,” räägib Liisi.
Klientide lemmikuks on tema sõnul just soojad, küpsetatud tempura sushid, mis võluvad oma krõbeda koorikuga. „Need sushid meeldivad isegi neile, kes suured sushi- ja toore kala sõbrad ei ole. Ma soovitangi alustada sushimaailma avastamist küpsetatud sushidega,” julgustab Liisi.

Käib sushi tellimuste valmistamine.

Sushit saab kohvikust nii koju kaasa tellida kui ka kohapeal nautida. Ettetellimisel valmistatakse ka kauneid vaagnaid peolauale. Lisaks on võimalus kuni 10-liikmelise seltskonnaga tulla workshopile ja õppida ise sushit tegema. „Koolituse käigus saab endale ise sushit meisterdada ja selle ära süüa. Lisaks on meil Jaapani õlled ja veinid, mida kõrvale degusteerida. Selline mõnus olemine sõpradega, kus ise saab käed külge panna,” kirjeldab Liisi meeleolu, mida kohvik pakub.

Ülimaitsev MushiSushi.

„Meil on menüüs ka lastesushi, mille täidiseks on kalapulk. Kui lapsed toorest kala ei taha ja sushit võib-olla ei usalda, siis kalapulka sööb ju iga laps. Lisaks on meil menüüs ka näiteks küpsetatud banaan jäätisega,” tutvustab Liisi.
Ühe päeva jooksul valmib kohvikus 50-70 sushirulli, nädalavahetustel poole rohkem. „Tahaks, et see jääks armsaks väikeseks sushikohvikuks,” vastab Liisi küsimusele, kas on ka laienemise plaane, aga lisab, et suvel on küll plaanis avada kohvikus ka väliterrass.
Raplasse ettevõtte tegemise kohta ütleb Liisi muiates, et ta on maatüdruk. „Linna mind ei kutsu miski. Suurlinnas ma olen saanud elada. Ma elasin kaks ja pool aastat Kopenhaagenis. Sain selle linnaelu kätte. Aga kodu on kodu ja Rapla on armas ja siin on kõik olemas,” räägib Liisi, kes on ka üks Rapla taipoksi klubi vedajatest ja treeneritest. Uurin, kuidas sushi ja taipoks kokku sobivad. „Noo, kui pärast trenni on kõht tühi, siis on hea sushit süüa,” vastab Liisi naerdes.
Lisainfot kohviku kohta ja piltidega menüü leiab SushiMushi kodulehelt, samuti saab nende tegemistega kursis olla FBs ja Instagramis.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare