13.8 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSKlass lavastas pangaröövi ja võitis unistuste ekskursiooni

Klass lavastas pangaröövi ja võitis unistuste ekskursiooni

Mari Tammar

Swedbanki rahaasjade teabekeskuse algatusel toimus klassiekskursioonide konkurss “MeieReis”, millega kutsuti õpilasi looma oma unistuste ekskursiooni. Peaauhindadeks oli parimate reiside maksumuse tasumine ja publiku lemmikule eriauhind Eesti Rahva Muuseumilt. 10.-12. klasside kategoorias võitis võistluse Rapla gümnaasiumi 11. klassi projekt „Ratastega ümber Võrtsu”.
Selleks, et konkursil osaleda, pidid noored kokku panema põhjaliku eelarve, tegevuskava, reisi ajakava ja tutvustuse. Lisaks pidid nad oma klassi tutvustamiseks tegema video, mille Rapla noored olid lahendanud väga vaimukalt, lavastades video pangaröövist, et saada raha oma klassiekskursiooni eest tasumiseks.
„Neil oli väga loov video ja põhjalik eelarve ning võitjas polnud kahtlustki,” kommenteeris üks võistluse korraldajatest Ann Hiiemaa.
Jalgrattamatka ajal plaanib klass tutvuda Viljandi ordulinnuse, Tarvastu ordulinnuse ja Rõngu vasall-linnuse varemetega, kus on õpilastel üksteisele ettevalmistatud ka kohapärimust tutvustavad ettekanded. Samuti on plaanis korraldada piknik, mängida sportmänge, telkida ja nautida kaunist Eestimaa loodust.
Reisi eesmärgid on noored kokku võtnud luuleridadega: Puhkama tahame küll minna, ent mitte kuhugi lärmakasse linna. Tahaks koolist veidi tõmmata hinge, tundus rattareis selleks just eriti vinge. Siis Swedilt küsida otsustasime raha, et ratastega sõita ja istuda Võrtsu äärde maha. Õpiväljundiks muuseumid meile hästi ei passi, seiklusjanu ja loovus iseloomustab meie klassi. Vanad varemed, kaunid lossid ja loodus, elus tasakaalus olek on soodus. Jne.
Noortel on plaan matkale minna 13.-15. juunil. Reisi eelarve on 1240 eurot.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare