spot_img
-3.9 C
Rapla
Teisipäev, 28 märts 2023
RSRakendispordi hooajaga tehti algust Lau külas

Rakendispordi hooajaga tehti algust Lau külas

Siim Jõgis

Lau külas tehti möödunud nädalavahetusel algust Eesti rakendispordi hooajaga. Võistlus kandis nime “Raplamaa Rakend” ning ühtlasi oli see ka rakendispordi karikasarja esimene etapp.
Kehtna vallas Lau külas asuvas Madise tallis on üleriigilisi võistlusi peetud ka varasematel aastatel. Tänavu usaldati Madise tallile nii hooaja esimese kui ka viimase etapi korraldamine.
Võistlus peeti kahel päeval – laupäeval, 11. mail alustati ning võitjad selgusid pühapäeval. Kõige raskemas klassis ehk põhisõidus näitas head minekut Riina Rõa poniga Pin Rock`s Poppius ning teenis esikoha. Teistes klassides võitsid Priit Reinaus jr hobusega Radar (keskmine tase) ning Laura Rea hobusega Sangar (madalam tase). Tasub märkida, et Priit Reinaus juuniori jaoks oli tegemist debüütvõistlusega rakendispordis ning kohe tuli esikoht.
Eraldi peeti arvestust “Raplamaa Rakendis”, kus esikoha sai parim Raplamaalt pärit võistleja. Selles arvestuses kerkis poodiumi kõrgeimale astmele Signe Haggi. Põhisõidu arvestuses sai ta Riina Rõa järel teise koha. Kokku võttis võistlustest osa üksteist ekipaaži. Laupäeval alustati koolisõiduga ning tehti ära ka täpsussõit. Õhtul sõideti ka kombineeritud maraton, kuid seal oli kõigest kaks osalejat. Pühapäeval sõideti kross, millele eelnes rännak.
Laupäeval tibutas pidevalt vihma ning see lõi osalejatele keerulised tingimused. Üks võistluste korraldaja ning osaleja Eve Haggi ütles, et hobustele see vihm suurt mõju ei avaldanud, küll aga tegi see ettevaatlikuks kutsarid. Kuna rohi oli märg, tuli kurvides olla tähelepanelik ning võtta neid aeglasemalt kui kuivades oludes. Pühapäev pakkus oluliselt paremat ilma ning keskpäevaks paistis Lau külas juba päike.
Paremusjärjestuses toimus teisel võistluspäeval muudatus vaid keskmises klassis. Päeva teisena alustanud Priit Reinaus jr tõusis esimeseks. Madalamal ja kõrgemal tasemel jäid koolisõidus liidrina alustanud sportlased ette lõpuni ja nii krooniti võitjateks vastavalt Laura Rea ning Riina Rõa.
Rakendispordi karikasarja järgmine etapp on kahe ja poole nädala pärast Tõstamaal. Madise talli maadele tullakse sel aastal korra veel tagasi, sest sügisel peetakse seal hooaja viimane etapp. Samuti peetakse nende võistluste raames Eesti meistrivõistlusi.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused