15.7 C
Rapla
Esmaspäev, 27 juuni 2022
spot_img

Coopi kauplustes on võimalik teha sularaha sissemakseid

Siim Jõgis

Alates 21. maist on võimalik Coopi kauplustes teha sularaha sissemakseid oma pangakontole. Tegemist on uudse lähenemisega, mida varem ei ole Eesti toidukauplustes rakendatud.

Teenus võimaldab sularaha sissemakseid teha siiski ainult oma Coopi pangakontole, mitte teistesse pankadesse.
Esmaspäeva, 27. mai ennelõunal demonstreeris uut võimalust Märjamaa Konsum/Ehituskeskuses Ene Promvalds, kes töötab Coop Pank AS-is Põhja-Eesti piirkonnajuhina. Ta rääkis, et kliendid uurisid sellise võimaluse kohta juba käesoleva aasta alguses. Üks põhjus, miks selline teenus loodi, oli Promvaldsi sõnul see, et maapiirkondades on sularaha sissemaksed oluline teenus, kuid inimestest oli see kaugenenud. Nüüd, kui Coopi kauplustes saab teha sularaha sissemakseid, on kliendid selle Promvaldsi sõnul omaks võtnud ning kasutajate arv kasvab iga päevaga.
Ta demonstreeris Märjamaa kaupluses ka ise, kuidas teenus toimib, ning võib öelda, et aega võttis see vähe – umbes sama kaua kui ühe kauba ostmine. Müüjate jaoks see tema sõnul tööd keerulisemaks ei tee. Klient annab sularaha müüja kätte, sisestab oma pangakaardi makseterminali ja kinnitab summa PIN-koodi sisestamisega. Müüja annab kliendile vastu sissemakset kinnitava kassatšeki.
Coop Panga erakliendid saavad arvele panna kuni 1000 eurot päevas ja 2000 eurot kuus. Coop Panga ärikliendid saavad kontole kanda kuni 1000 eurot päevas ja 10 000 eurot kuus. Raha jõuab arvele hetkega ja on kohe kasutatav. Arvele saab panna ka münte.
Raplamaal oli sularahaautomaatide ja pangakontorite näol kokku kuus sularaha sissemakse tegemise kohta, millele 21. maist lisandus 14 Coopi kauplust. Kogu Eestis avati 21. mail sularaha sissemaksete teenus 138 kaupluses. Järk-järgult liidetakse süsteemiga rohkem kauplusi ja hiljemalt suve keskpaigaks toimib teenus enam kui 300 Coopi kaupluses üle kogu Eesti.

 

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised