-0.1 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
RSPääsupesa viimaseks jäänud lend saadeti südamlikult kooliteele

Pääsupesa viimaseks jäänud lend saadeti südamlikult kooliteele

Helerin Väronen

30. juunil lõpetab Rapla erilasteaed Pääsupesa oma tegevuse ja nende rühmad liidetakse Kellukese lasteaiaga. Eelmisel reedel toimus sel puhul Pääsupesa erilasteaias pidulik üritus, millega saadeti lasteaia viimane lend pidulikult ja südamlikult kooliteele.

Lasteaia direktor Svea Jõeste sõnas, et 1985. aastal alustati lasteaia loomist nullist ja Saksamaa eeskujul on 33,5 aastaga jõutud väga palju ära teha ning pidevalt edasi arenetud. Kooliteele on nende aastate jooksul saadetud 230 last. Inimese eluloos pole tegutsetud aastate arv kuigi suur, kuid ühe lasteaia jaoks on seda päris palju. Nende aastate jooksul on lasteaial olnud mitmeid unistusi, kuid aeg on teinud oma töö ja uues kohas tuleb edasi liikuda juba uute eesmärkide suunas.
Oma kõnes tänas Jõeste kasvatajaid, kes on hoolivad, sallivad, kaastundlikud ja südamlikud.
Rapla valla volikogu esimees Margus Jaanson sõnas, et Pääsupesa juhtimine on Jõeste elutöö, mida tuleb tunnustada, kuid vaid lilledest ja kõnest jääks siinkohal väheseks. Suurim tänu on aga see, et Pääsupesast kaasa saadu jääb nende lastega alatiseks.
Rapla valla lastekaitse peaspetsialist Sirve Salu tänas Jõestet 20-aastase koostöö eest, mil Pääsupesa on olnud võrgustikuliige, keda on saanud alati usaldada. Ka koolide direktorid ja teiste lasteaedade juhid avaldasid Pääsupesale oma tänu. Rapla Kesklinna kooli direktor Tõnis Blank sõnas, et Pääsupesa on olnud privilegeeritud seisuses, olles lastele teisteks vanemateks, jagades neile kodusoojust ja hellust ning “küpsetades” neid kooli jaoks valmis. Kellukese direktor Aune Kähär avaldas lootust, et Pääsupesa saapad neile suureks ei jää, ja soovis lasteaiale lõbusat lõppu ja rõõmsat algust Kellukeses.
Haiguse tõttu ei olnud pidulikul lõpetamisel küll kõiki lapsi kohal, kuid neli kooliminejat ja kaks Kellukesse suundujat täitsid väikese saaliesise oma energiaga ära. Lapsed esitasid lühikese lauludest ja tantsudest koosneva kava. Lastele kingitusi jagades loeti ette ka vastused küsimustele, mida lapsed veel oleksid tahtnud lasteaias teha (näiteks hea laps olla või nätsumulle õppida puhuma), mis lasteaias ei meeldinud (emmet ei olnud seal) ja kelleks tahetakse suurena saada (poiste hulgas oli populaarne politseinikuamet).
Kuni jaanipäevani tegutsevad lapsed veel Pääsupesas, kuid 12. augustist on 12 last Kellukese ruumides ja kahes rühmas uue alguse lävepakul. Osa õpetajaid lähevad lastega Pääsupesast kaasa, kuid Kelluke otsib hetkel ka uusi töötajaid.
Kuni 31. maini on Pääsupessa oodatud kõik endised töötajad ja vilistlased, et möödunud aegu meenutada.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare