11.1 C
Rapla
Laupäev, 25 juuni 2022
spot_img

Reisibüroo: jahedad ilmad kasvatasid hüppeliselt soojamaareiside nõudlust

Anu Vane, Reisibüroo Go Travel turundusjuht

Viimase nädala jahedad ilmad on hüppeliselt kasvatanud nõudlust suvereiside järele, selgub reisibüroo Go Travel müügistatistikast. Hinnad on eelmise aastaga võrreldes soodsamad, sealjuures populaarseimateks sihtkohtadeks on Türgi, Kreeka ja Bulgaaria.

„Kui mai algul müüsime päris viimase hetke pakkumisi väga heade hindadega, siis nüüd on jahedate ilmade tõttu nõudlus taas kasvanud,“ rääkis Go Traveli turundusjuht Anu Vane. „Võib öelda, et lähima paari nädala ilm otsustab, kuidas reisisuvi möödub – kui jahedad ilmad jätkuvad, saavad suvereisidel kohad otsa ning kui reisikorraldajad just väljumisi juurde ei pane, siis mingeid viimase hetke pakkumisi enam ei tule. Turg reageerib väga kiiresti.“
Turismiekspert toob välja, et ilm mõjutab korraga nii lähiaja kui ka pikemalt ette reiside müüki. „Jahedam ilm justkui aktiveerib reisiteema inimeste jaoks ning päringute arv kohe ka kasvab, kusjuures broneeritakse nii lähiaja suvepuhkust kui ka talviseid päikesereise.“
Reisibüroo kõige popimate sihtkohtade esikolmik on praegu Türgi, Kreeka ning Bulgaaria, neile järgnevad Tuneesia ja Montenegro. Talvehooaja lemmikute seas on esikohal Egiptuses ja Kanaarid.
“Türgi võlub endiselt väga hea hinna ja kvaliteedi suhtega ning peresõbralike hotellidega, Kreeka jälle rohke sihtkohtade valikuga, mille seast enim eelistatakse erinevaid saari, ja muidugi vaatamisväärsustega. Bulgaaria suurimaks trumbiks seevastu on üliodav kohapealne elu, mis on kaalukaimaks argumendiks ennekõike noortele reisijatele,” lisas Vane.
Näiteks täna võib nädalase söökideta reisipaketi Korfule soetada 215 euroga ja hommikusöögiga reisipaketi Bulgaariasse 219 euroga, kõik-hinnas viimase hetke reisi Türki aga 275 euroga. „Kõik on viimased lennukohad ja kui kaua superhinnad kehtivad, pole seetõttu võimalik ette öelda,“ rääkis reisibüroo esindaja.
Soodsad hinnad on tingitud mitmest asjaolust. „Näiteks Tuneesia puhul võib tunda, et inimesed on veidi peljanud seda sihtkohta varakult ette osta. Reisikorraldajatel ei ole lennukid veel päris täis, mistõttu viimased lennukikohad müüakse väga odavalt,“ selgitab Vane.
„Türgi puhul on hetkel nii palju reisikorraldajaid ja lende – isegi mitu päevas –, et lennukohti on samuti väga palju ning hind seetõttu väga madal. Väga tihti pakutakse ülihea hinnaga ka 3-5 ööd kestvaid lühireise, mis on tingitud sellest, et kliendid on rohkem ostnud tavapärasest pikemaid puhkusereise ning lennukisse jääb üksikuid vabu kohti, mis tuleb realiseerida,“ lausus Go Traveli esindaja. “Viimase hetke pakkumistel tasub silma peal hoida reisibüroode veebi- ja Facebooki lehtedel.”
Samas jaanipäevaks on soojamaareisid sisuliselt välja müüdud ja hinnad seetõttu krõbedad. „Ilmselt pelgavad eestlased meie tavapärast vihmast jaanipäeva ilma ning valmistuvad selleks soojamaareise ostes,“ ütles Vane.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised