-0.1 C
Rapla
Esmaspäev, 22 apr. 2024
RSEttevõtjate tunnustamisel pärjati ka meenekonkursi võitjad

Ettevõtjate tunnustamisel pärjati ka meenekonkursi võitjad

Siim Jõgis

Raplamaa Omavalitsuste Liidu (ROL) ja Raplamaa kultuuri nõukoja välja kuulutatud konkurss “Raplamaa oma meene” jõudis lõpule.

Neljapäeval, 30. mail toimunud maakonna parimate ettevõtjate tunnustamisel kuulutati välja ka meenekonkursi võitjad. Ühte konkreetset võitjat välja ei toodud, parimaid tunnustati neljas erinevas kategoorias.
Konkursile olid oodatud tööd, millel oli kasutatud Raplamaa kihelkondade rahvakunstist pärit kaunistusviise. Töid hindasid Raplamaa kultuuri nõukoja, valdade, ROL-i, RAEK-i, Partnerluskogu ja MTÜ Väärt Raplamaa Toode esindajad. Nende arvamuste põhjal koostati koondtabel, mille alusel võitjad selgusidki. Kokku laekus konkursile 32 tööd. Need on üles seatud Väärt Raplamaa Toote kaupluses, kus kõik huvilised saavad neid uudistada. Samuti antakse poekülastajate hinnangute ja arvamuste põhjal välja veel üks auhind – publiku lemmik. Kategooriate võitjate vahel läks jagamisele auhinnafond 500 eurot. Võidutöid kasutab Raplamaa Omavalitsuste Liit edaspidi meenete ning kingitustena.
Konkursil kaks esikohta võtnud Monica Leinberg ütles, et tunnustus tuli talle meeldiva üllatusena. Soov meenekonkursist osa võtta tekkis tal niipea, kui ta sellest kuulis. Mõlema võidutöö, nii kingituse kui ka VIP-kingituse ideekavand oli tal enda sõnul olemas juba varasemast. Konkurss pakkus lihtsalt võimaluse need visioonid ellu viia. Idee luua Rapla seelikutriibumustrilised stiliseeritud prossid tekkis tal tegelikult juba kooliajal. Veidi teistsuguse ehte valmistas ta juba siis ning nüüd sai seda kasutada põhjana, mille peale valmistada konkursile esitatud variant.
Teise võidutöö, Raplamaa kihelkonna vöökirjades kinnas-võtmehoidja kinkekarbis, idee tekkis Leinbergil neli aastat tagasi. Teostada aitas seda hiljutine tikkimise koolitus, millest ta osa võttis.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare