16.1 C
Rapla
Pühapäev, 21 juuli 2024
RSJuuru ja Rapla kirikus tutvustatakse Ackermanni loomingut

Juuru ja Rapla kirikus tutvustatakse Ackermanni loomingut

Raplamaa Sõnumid

3.–5. juunini toimuvad Juuru ja 10.–12. juunini Rapla kirikus puunikerdaja Christian Ackermannile omistatud kantsli uuringud.

Tegemist on Eesti Kunstiakadeemia, Eesti Kunstimuuseumi, Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku ühise suurprojekti „Christian Ackermann – Tallinna Pheidias, ülbe ja andekas“ (2016–2020) raames läbi viidava uurimistööga. Varem on EELK Tallinna Toomkiriku altariseina juurest alanud uurimistööd toimunud Tallinna rootsi Mihkli kirikus ja Niguliste kirikus, Karuse, Lihula, Kullamaa, Martna, Türi, Simuna, Koeru ja Hageri kirikus. Pärast Juuru ja Rapla kirikut jätkuvad uurimistööd veel Vigala ja Tallinna Püha Vaimu kirikus, kus samuti Ackermanni enam kui kolmesaja aasta vanuseid töid leidub.
Uurimistöö tulemusel koostatakse raamat ja näitus, mis algab 2020. aasta novembris Tallinna Niguliste kirikust ja lõpeb 2021. aastal satelliit-näitustega kõikides eelpool nimetatud kirikutes.
Ackermanni pärandi uurimine käib moodsa tehnoloogia ja metodoloogia abil ning kõikjal huviliste silme all. Uurimisrühma kuuluvad nii kunstiajaloolased ja konservaatorid kui ka materjaliteadlased (keemikud ja dendrokronoloog) ning infotehnoloogid. Juuru ja Rapla inimestele avaneb võimalus tutvuda uurimisrühma liikmete ja -tööga oma kodukirikute vanade-väärtuslike kantslite juures.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare