8.8 C
Rapla
Laupäev, 13 apr. 2024
RSKEAT-laager võttis luubi alla elanikkonna kaitse

KEAT-laager võttis luubi alla elanikkonna kaitse

Siim Jõgis

Tänavune KEAT-laager (Kaitse end ja aita teisi) võttis muude turvalisuse teemade kõrval fookusesse elanikkonna kaitse valdkonna.
Kuuendate klasside õpilastele suunatud laager leidis aset kahel päeval, kolmapäeval, 29. mail ning neljapäeval, 30. mail Laukataguse puhkekeskuses.

Osa võttis sellest ligikaudu 120 õpilast kaheteistkümnest Raplamaa koolist. Neist moodustati omakorda viisteist võistkonda. Laagriülem Tauno Sau rääkis, et elanikkonna kaitse temaatika võeti seekord fookusesse, sest see valdkond on Eestis tõstetud proriteediks nii Päästeameti kui ka Naiskodukaitse poolt.
Kuidas käituda, kui elekter ära läheb? Miks on vajalik, et kodus oleks olemas seitsme päeva toiduvaru? Kuidas keerulistes tingimustes süüa valmistada? Kõik need küsimused kerkisid Naiskodukaitse ettekandes päevakorda.
KEAT-laager viiakse igal aastal läbi vahetult enne õppeaasta lõppu ning suve algust. Sau rääkis, et muidugi puudutati ka tavapäraseid ohutusteemasid, mis puudutavad ujumist, liiklemist ning samuti internetiturvalisust. Laagrile eelnesid ka loengud koolides, mis viidi läbi talvel ning kevadel. Igal aastal on KEAT-laagri juures ka oma võistluslik element. Laagris pannakse võistkonnad proovile vee-, tule-, elektri- ja liiklusohutuse, esmaabi, politsei ning tervise valdkondades – ikka selleks, et noored oleksid julgemad ja teadlikumad käitumaks vastavalt ohuolukorrale.
Tänavu saavutas sellel võistlusel esikoha Kehtna põhikooli esimene võistkond.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare