2.2 C
Rapla
Laupäev, 24 veebr. 2024
RSTammemäele istutati üle saja tamme

Tammemäele istutati üle saja tamme

Inge Põlma

8. juunil peeti päikeselõõsas Rapla melumessi. Lisaks tavapärasele laadamelule ja kodukohvikutele oli sel aastal kavas ka kaks erilist sündmust – Tammemäel avati renoveeritud laululava ja vaderid istutasid tammesid.
Laululava pidulik avamine algas kell 13 päeval vallavanema Meelis Mägi tervitussõnadega. Õigemini on tegemist küll laululava rekonstrueerimise esimese etapiga, teise etapi tööd seisavad veel ees, kuid uued istepingid on paigas ja tantsulava korda tehtud. Avamisele jõudis ka laulupeo tuli ning Urve Uusbergi juhtimisel laulsid Tammemäele kogunenud “Kui Kungla rahvas…”. Tantsurühmad õnnistasid tantsulava sisse “Tuljakuga”.
Seejärel jõudis järg ühise tammede istutamiseni. Esmalt andsid vaderid ühiselt vande hoolitseda oma puude eest, neid kuumal ajal kasta, jälgida nende kasvamist ja nendega suhelda.
Tammede istutamine oli Rapla valla kingitus Eesti vabariigile 100 aasta juubeliks. Aprillis kutsuti valla kodulehel inimesi ja asutusi üles hakkama tammede vaderiks. Üleskutsele reageeriti kiiresti ja arvukalt ning 100 registreerimislehel olevat tamme leidsid vaderid loetud päevadega. Huvi oli aga nii suur, et valla avalike suhete spetsialisti Katrin Kruusimägi sõnul pandi Tammemäel kasvama kaugelt rohkem kui sada puud ning kõigil on ka vaderid olemas.
Tegelikult ei istutatud kõiki tammesid ühel ajal. Osa puid oli 8. juuniks juba istutatud, osa pandi mulda sama päeva ennelõunal ning mõned istutati/istutatakse kokkuleppel vallaaednikuga ka hiljem.
Rapla valla soov on, et kõik vaderid saadaksid valda foto endast ja istutatud puust. Katrin Kruusimägi sõnul jääb see fotokogu mälestama tammede istutajaid pärast seda, kui meid enam siin ei ole.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused