1.1 C
Rapla
Pühapäev, 25 veebr. 2024
RSOwens-Illinoisi Kesk-Euroopa juht külastas Järvakandi klaasitehast

Owens-Illinoisi Kesk-Euroopa juht külastas Järvakandi klaasitehast

Siim Jõgis

Järvakandi klaasitehas kuulub maailma juhtivale klaasitootjale Owens-Illinois. Käesoleval nädalal külastas Järvakandi tehast ettevõtte Kesk-Euroopa juht Michael Prechtl.

Tänavu möödub 140 aastat klaasi valmistamise algusest Järvakandis ning Prechtli külaskäik oli üks osa selle tähistamisest. Lisaks Eestis asuvale tehasele vastutab tema veel kahe klaasitehase eest Poolas. Järvakandi tehases valmib igal aastal 200 miljonit klaasist purki ja pudelit. See tähendab, et iga päev valmib seal rohkem kui pool miljonit klaasist anumat. Kõige suurem turuosa, mida Järvakandi tehas teenindab, on kange alkoholi pudelid. See moodustab üle poole kogu Järvakandi tehase portfooliost.

Klaasist anumaid valmistatakse aga näiteks nii Finlandia viina kui ka A le Coq’i limonaadi tarbeks. Samuti valmistatakse anumaid Felixi ja Salvesti toidukaupadele. Kõigil huvilistel avaneb võimalus teha Järvakandi klaasitehasega lähemat tutvust suve teises pooles, sest 17. augustil on seal avatud uste päev.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused